Nyheter

Baltiska hallen byggs om

Just nu byggs den ena kortsidan i Baltiska Hallen om.

När allt är klart ska de två elitlagen HK Malmö och Malmö FBC få bättre möjligheter att göra det bekvämt för sponsorerna och VIP-gästerna.

_ Bakom kortsidesläktaren ligger rummet där vi har samlingen och serveringen för gästerna. Men de vill ju gärna gå ut och se matchen. Tidigare har de fått göra det på ett litet, trångt och inte så lämpligt utrymme. Nu får vi möjligheten att skapa en stor yta med ståbord där man kan ta med sig mat och dryck ut och se matchen, berättar HK Malmös event och marknadsansvarige Ulf Mohlin.

Initiativet kom från Mohlin och HK Malmö, men handbollsklubben tog direkt kontakt med innebandyklubben Malmö FBC och allt har skett i ett samarbete med Fritid Malmö. Går allt vägen ska den nya läktarsektionen vara färdig att tas i bruk redan till nästa hemmamatch mot Lugi.

Lite senare ska det även sättas upp en stor LED-skärm där HK Malmö och Malmö FBC kan köra reklam, resultat i andra matcher och annan information. Men det dröjer lite.

_ Upphandlingen blev överklagad.

_ Men när allt är klart förbättras våra möjligheter ytterligare. Konstruktionen i Baltiska hallen tillåter inte en jumbotron och då är det här bästa alternativet, säger Ulf Mohlin.

Ett par andra förändringar är redan utförda. En ny sarg är på plats runt planen och utrymmet för tv-sändande bolag finns numera på långsidan närmast Idrottsmuseet.

Det ger en bättre upplevelse eftersom kamerorna då riktas mot långsidan där publiken brukar sitta Tv-tittarna får se publik istället för tomma stolar.

_ Baltiska hallen är en bra och modern arena, bekväm för publiken. Det glöms bort lite för ofta när fokus hamnar på att den är så stor och att vi har svårt att fylla den. Nu får vi bättre förutsättningar och redan när det var 1900 i premiären såg det riktigt bra ut och var god stämning, betonar Ulf Mohlin.

Ole Törner

160906 HK Malmšs marknadschef Ulf Mohlin Fagerstršm poserar fšr ett portŠtt under handbollens upptaktstrŠff den 6 september 2016 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91476
Ulf Mohlin Fagerström kan snart ge HK Malmös sponsorer en bättre upplevelse. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close