Nyheter

Petersen hade lekstuga

Tre raka segrar och serieledning för HK Malmö. Men det är nästan först nu det börjar.

Hittills har nämligen HK Malmö mött tre tippade bottenlag. Det senaste var HK Aranäs hemma i Baltiska Hallen på måndagskvällen och då blev det seger med 34-21.

Aranäs sprattlade till lite i början av den andra halvleken och var så nära som 16-14. Men både före och efter var Malmölaget överlägset.

_ När vi möter de riktigt starka lagen kan vi inte bränna så många frilägen som vi gör nu. Idag missade vi ett helt hav av dem. Det har vi gjort i alla matcherna, påpekade tiomålsskytten Fredrik Petersen.

De tre vinstmatcherna sammanfattade han som ett väl utfört jobb.

_ Vi var överlägsna mot IFK Ystad och Aranäs och spelade jätteuselt mot Karlskrona, men vann ändå. Då måste man säga att vi har gjort vad som förväntas av oss. De här matcherna ska vinnas, men det gäller att göra det också.

Han är dessutom övertygad om att det finns mycket mer att ta ut av laget nu när programmet de närmast matcherna är Ystads IF borta, Lugi hemma, IFK Kristianstad borta och Sävehof hemma.

_ Vi är fortfarande lite för mycket upp och ner. Men vi kommer att ha bättre fokus mot de bättre lagen och truppen är bredare och vassare än förra året. Det gör att vi kan ha mer tempofyllda träningar med högre kvalitet och vi kan byta runt mer i matcherna. Vi har också övat på att få in mig mer i spelet, konstaterade Fredrik Petersen.

Han vet också vad som behövs för att locka publiken till Baltiska hallen.

_ Då ska vi vi inte som tidigare vara kanske femma-sexa utan etta-tvåa. Publiken kommer först om vi vinner och gör det under en längre tid.

Cirka 1900 i premiären mot IFK Ystad och 884 mot Aranäs är dock en helt okej start.

Tränaren Stian Tönnesen fortsatte att gå runt på många spelare. Ingen spelade 60 minuter. Zoran Roganovc satt till exempel länge på bänken, men dundrade in ett par mål när han väl kom in.

Ole Törner

160913 HK Malmšs Fredrik Petersen under handbollsmatchen i Handbollsligan mellan HK Malmš och IFK Ystad HK den 13 september 2016 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91485
Tio mål blev det för Fredrik Petersen när HK Malmö tog tredje raka segern. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close