Nyheter

Korv med bröd – Snogeröd!

Snogeröd består utav en 50-sträcka, en rondell och några få hus.

Och numera även ett division fyra-lag.

Vi hade ett uppdrag, att vinna serien. Det känns fantastiskt kul att vi lyckades, säger mittfältseleganten Fitim Zeneli.

Historia skrevs på Snogeröds IP i helgen som gick. Via 3-2 hemma mot Tollarp säkrade Snogeröds IF seriesegern och direktplatsen till division fyra. Så högt upp har föreningen aldrig befunnit sig tidigare.

Det innebär att laget är överlägset bästa lag i Höörs kommun. Just Höörs IS, som för bara något år sedan var ytterst nära att kvala sig upp i division två, säkrade i samma omgång kontraktet.

-Vi har arbetat för det här ända sedan försäsongen då vi visste att vi hade ett bra lag. De flesta har fått vara hela och friska under året och framför allt har vi en härlig stämning i laget, seger Zeneli.

I segermatchen mot Tollarp korkades champagnen upp redan i halvlek. Då stod det redan 3-0 efter mål från Robert Kutlesovski, Astrit Azemi och en snedspark från en Tollarpsspelare i egen bur.

I andra halvlek tilläts Tollarp reducera två gånger om. De blåkladda hemmaspelarna tänkt mer på segerbanketten än på fotbollssparkandet och fick dessutom två man utvisade. 3-2 innebar hur som helst serieseger närmast före Södra Sandby och Stehag som i sin tur får kvala.

Efter matchen ekade Snogeröds egen laglåt över hela nejden. Korv med bröd – Snogeröd.

– Det känns väldigt stort. Vi är ett kompisgäng som nästan är som en enda stor familj och som numera är ett av mellanskånes bästa fotbollslag. Vi har inte haft många resurser, utan det är disciplin och hårt jobb som ligger till grund för det här, menar Fitim.

Åja, en hel del talang finns det i laget också. Du själv måste ha varit en av division fems bästa centrala mittfältare och bakom dig har du bland annat mittbacksvirituosen Victor Lindeberg.

– Jag tycker att Alfred Palm, Mr Snogeröd personifierad, är den som ska lyftas fram om man ska hylla enskilda spelare. Men i övrigt är det gemenskapen i gruppen som gjort oss till ett bra lag. Grabbarna ställer upp för varandra i med och motgång.

Men att du är seriens vassatse frisparksskytt kan du väl hålla med om?

– Ja okej då. På det är jag faktiskt ganska vass, säger den annars väldigt ödmjuke Fitim Zeneli.

Allt har dock inte varit muntert för Snogeröds IF under 2016. Idrottsplatsen, som tidigare har korats till Skånes vackraste, håller på att förfalla under Höörs kommuns ledning. Omklädningsrummen är utdömda, mögelskadade och rivfärdiga, men står ändå kvar. Elljusstolparna är så ruttna och murkna att de bedöms som en livsfara – ”de kan falla ihop när som helst”. Föreningen har startat ett upprop på Facebook för att få kommunpolitikerna att agera, men än så länge har inte mycket hänt.

Till råga på allt har föreningslokalen haft flera inbrott under året där det stulits alltifrån redskap till värdesaker och fotbollar.

-Nu när Snogeröd så tydligt är bäst i kommunen är det verkligen dags att någonting görs på idrottsplatsen inför nästa säsong. Vi ser verkligen fram emot många heta mellanskånska derbyn och borde ha bättre förutsättningar för att bedriva vår verksamhet. Och vem säger att vi är nöjda med att gå upp i fyran? Får vi behålla stommen i vårat lag och förstärka ytterligare tror jag att vi kan duga bra i även i den serien, avslutar Fitim Zeneli.

Victor Lindeberg och Fitim Zeneli.
Victor Lindeberg och Fitim Zeneli. Samtliga foton: Lola Nilsson.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close