Malmö FF

Massivt spelövertag räckte inte för MFF

MFF:s U21 var bra i det mesta mot IFK Norrköping. Men mål lyckades laget aldrig göra. Därför slutade matchen 0-0 trots ett massivt spelövertag för Malmö FF.

_ Det är målet som saknas givetvis, men jag tycker inte att man kan begära så mycket mer av de här killarna. Första halvleken är kanske den allra bästa vi gjort på hela säsongen.

_ I rena, klara målchanser borde vi kunnat omsätta övertaget i fler sådana. Men vi hade ändå en hel del, summerade MFF-tränaren Olof Persson.

Efter två klara förlustmatcher var det dessutom ett välkommet besked för MFF U21.

_ Det var precis det vi ville ha.

MFF kom till spel med Fredrik Andersson, Andreas Vindheim och Teddy Bergqvist från A-truppen Resten av spelarna hämtades från U19 och startelvan såg ut så här:

Fredrik Andersson – Andreas Vindheim, Dennis Hadzikadunic, Hugo Andersson, Anton Kralj – Felix Olsson Lundgren, Samuel Adrian, Victor Kristiansson, Felix Konstandeliasz – Teddy Bergqvist, Emin Karaman.

IFK Norrköping skapade inte en enda farlig chans på hela matchen, inte ens en halvchans. Försvarsmässigt gjorde dock Peking ett starkt jobb och målvakten Andreas Vaikla var riktigt duktig. 40-årige Mathias Florén bidrog också till att göra försvaret stabilt.

_ Han är ju två år äldre än mig, konstaterade Olof Persson med ett leende.

Med tanke på skadeläget i A-laget har ett par spelare, de två mittbackarna plus Samuel Adrian och Emin Karaman, plötsligt fått vara med och fylla ut träningarna. Olof Persson var nöjd med alla fyras insatser.

_ Dennis och Hugo gjorde klockrena insatser, Samuel var bäst på plan och Emin saknade ju målet, men han slet och kombinerade. Vi hade frågat efter ett bättre samarbete mellan Emin och Teddy och det tyckte jag att vi såg i den här matchen.

Fast alla utom möjligen Samuel Adrian överglänstes av Anton Kralj som var väldigt pigg på sin kant. På andra sidan kom Andreas Vindhem också allt mer och sista kvarten var det nästan han som allra mest hotade att spräcka Vaiklas och Norrköpings nolla.

Slutspelsgruppen är extremt jämn och teoretiskt finns fortfarande möjligheten för MFF att vinna den. Men då måste det bli seger i de två återstående matcherna (Elfsborg borta och Brommapojkarna hemma) samtidigt som de övriga resultaten går MFF:s väg.

_ Fast vi har inte tittat på det. Det viktigaste idag var att vi kunde få spelet att stämma och det beskedet fick vi, betonade Olof Persson.

Matchen spelades på Hyllie IP och med tanke på den rätt hårda och torra planen bjöds det på bra fotboll.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close