HandbollHandbollsbloggen

Guldpipan till Dragan

Vissa handbollstränare skriker, gormar och gestikulerar i 2*30 minuter och lite till.

Lugis trogne damtränare Dragan Brljevic är raka motsatsen – och belönas därför med “Guldpipan”.

160416 Lugis trŠnare Dragan Brljevic signalerar till sina spelare att lugna ner spelet under kvartsfinal 5 i SM-slutspelet i handboll mellan Lugi och Hššr H65 den 16 april 2016 i Lund. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRN / Cop 178
Lugis träŠnare Dragan Brljevic – lugnet själv.

Elitdomarföreningen i handboll är en kamratförening med 32 medlemmar som i över 20 år delat ut årets Guldpipa till en damspelare, en herrspelare och en ledare/tränare. Juryn består av samtliga medlemmar i föreningen.

För att få utmärkelsen Guldpipan skall man vara ett föredöme både på och utanför handbollsplanen. Dessutom skall den tilldelade spelaren/ledaren vara domarna behjälplig d.v.s. vara ett ”stöd” före, under och efter matcherna i domarnas ibland utsatta roll.

Elitdomarföreningen har utsett mottagare av Guldpipan för säsongen 2015-2016:

Årets Guldpipa för ledare/tränare har tilldelats: Dragan Brljevic, Lugi.

Årets Guldpipa för herrspelare har tilldelats: Max Darj, Alingsås.

Årets Guldpipa för damspelare har tilldelats: Carin Strömberg (tidigare Skuru).

Grattis Dragan!

– Tack tack. Det var verkligen en kul nyhet.

Vad betyder det för dig?

– Det är väl ett kvitt på att man gör någonting rätt.

Men du är ju Balkanbördig!? Du borde ju vara den galnaste och aggressivaste av dem alla…

-Haha. Eller hur? Alltså, jag har ju inte alltid haft den stilen jag har idag. När jag var yngre var jag betydligt hetare. Jag förändras nog lite för varje år som går. Men i mitt ledarskap gör jag det jag tror är bäst för gruppen och då ingår det inte att lägga ner tid på att ifrågasätta domarna.

– Samtidigt måste jag säga att eftersom jag sett och spelat mycket handboll på Balkan och kan jämföra de domarna med dem vi har i Sverige så är det väldigt enkelt att vara nöjd. Vi har väldigt bra domare i Sverige. Det går att ha en dialog med dem både före, under och efter match vilket är utvecklande och positivt. Sedan kan de göra fel såklart, det ingår, men det gör ju jag och mina spelare också. Hela tiden…

Nyfiken på att läsa mer om Dragans ledarfilosofi. Ta då del av “tränarprofilen” som vi gjorde på honom i våras.

 Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close