Nyheter

Janne Möller blir digital

Nu har legendariske MFF-målvakten Janne Möller fått igång sin egen målvaktsskola på nätet.

Malvaktscoachen.se heter den och där erbjuder han och ett antal medhjälpare en digital målvaktsutbildning med träningsfilmer och uppföljningar.

_ Vi har precis skickat ut information till alla de cirka 350 fotbollsklubbarna i Skåne och hoppas givetvis att det ska bli succé. Intresset är redan stort, berättar Janne Möller.

_ Det här ska bli kul. Jag brinner för att se spelare utvecklas, särskilt de unga. Många klubbar har utbildade målvaktstränare, men ännu fler har det inte. Där kan vi komma in med övningsbanker och individuell återkoppling för de som anmäler sig.

Hade du själv utbildade målvaktstränare när du var ung?

_ Inte utbildade. Men jag hade lyckan att alltid ha en särskild tränare just för den biten. Inspirerande sådana också, eller vad sägs om Calle Palmér, Arne Månsson, Kjell Hjertsson, Kjell Rosén och Tord Grip. Alla de profilerna har vid något tillfälle i min karriär varit tränare för målvakterna i Malmö FF. Fast när det gäller Hjertsson och Rosén var de mest intresserade av att glänsa och försöka lobba över mig så ofta som möjligt. De tyckte att det var skitkul att lobba över 194 centimeter Möller.

Steg för steg kommer sajten att utvecklas med nya detaljer. Janne Möller berättar att man till exempel kommer att ha en studio där han pratar med stora profiler i fotbollen, gärna med anknytning just till målvaktssidan.

Allting sker heller inte på nätet. En tjänst som erbjuds är att Möller och/eller coacherna han samarbetar med kommer ut och genomför träningspass på plats. Dessutom är det redan spikat att lördagen den 22 oktober blir “målvaktscoachens dag” i Malmö.

_ Vi kommer att träffas ett 80-90-tal målvakter för utbildning och övningar i Kombihallen på Stadionområdet i Malmö och sedan ser vi gemensamt den allsvenska matchen mellan MFF och Östersunds FK.

_ Jag har dessutom precis gjort klart med LB07 att vi den 4 november ska arrangera ett läger på Limhamns IP. Det kommer att hända mycket och ska bli hur roligt som helst, betonar Janne Möller.

Ole Törner

Janne Möller vill utbilda nya målvaktstalanger med datorns hjälp. Foto: Ole Törner
Janne Möller vill utbilda nya målvaktstalanger med datorns hjälp. Foto: Ole Törner

Relaterade artiklar

Back to top button
Close