skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Raka rör med Madsen, del 1

Nu  kör vi igång.

Varje vecka ställer Skånesports Ole Törner fem frågor till MFF-ikonen Bengt Madsen, som svarar som har alltid gör, ärligt och rakt.

1.) Domarstandarden i Allsvenskan har diskuterats mycket den senaste tiden. Håller domarna en bra nivå och hur står de sig i en internationell jämförelse?

_ Det är en väldigt stor skillnad mellan olika domare. Vi har några som håller en hög nivå, även internationellt. Sedan finns det ett stort glapp till ett antal som inte är tillräckligt bra. Ojämnheten mellan de bästa och sämsta är ett problem. När vi släpper ut unga orutinerade domare är de ofta för petiga och risken finns att de blåser sönder matcherna. Men förhoppningsvis ger övning färdighet.

2.) Var det rätt eller fel av MFF att sälja Vidar Örn Kjartansson?

_ Något rätt svar på den frågan finns inte. I alla fall inte när beslutet tgs. Det hänger ju på hur det går. Jag kan dock förstå att om man får ett kanonbud är det svårt att säga nej. Inte minst när man bedömer att truppen ska räcka till SM-guld ändå och jag tror ju att Malmö FF tar guld 2016.

3.) MFF förlorade finalen i Svenska Cupen och åkte ut mot Landskrona BoIS i den pågående turneringen. Är säsongen misslyckad om det inte blir SM-guld?

_ På sitt sätt är det ju så. Om man lägger ihop beslutet att släppa Kjartansson med den tragiska insatsen i cupfinalen och den nonchalanta insatsen mot Landskrona BoIS blir guldet avgörande. Både för betyget av säsongen och beslutet att sälja Kjartansson.

4.) Den här veckans avsnitt i vår podd Blått snack har Tord Grip som gäst. Vilka är dina bästa minnen av Tord?

_ jag lyssnade på det avsnittet i natt. Bra att han får uppmärksamhet. Tord är verkligen Il Professore. Det har Svennis sagt till mig minst 100 gånger och han har rätt. Tords analytiska förmåga är helt överlägsen och han var alltid en gentleman när han var verksam i MFF. Synd bara att han är så otroligt dålig på att spela kort! Då är han bättre på dragspel.

Poddavsnittet med Grip kan ni lyssna på här.

5.) Hur kommer Janne Andersson att klara sig som förbundskapten?

_ Jag tror att det kommer att gå bra. Eller jag förutsätter att det gör det. Janne är en otroligt systematisk tränare. Han bestämmer sig för en linje och så utbildar han alla spelarna så att det vet exakt vad de ska göra. Det är därför IFK Norrköping klarat skador och spelartapp så bra. Oavsett vem som ersätter vet de precis vilken uppgift de har. Jag förutsätter att han kan göra samma sak i landslaget och kommer säkert att få spelare som lyssnar på honom till 100 procent.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close