Nyheter

U19-spelarna beredda i MFF

Skadorna och sjukdomarna har öppnat för två debutanter i MFF-truppen.

När MFF direkt efter dagens träning och lätta lunch åkte till Hisingen och morgondagens match mot BK Häcken satt mittfältaren Samuel Adrian och mittbacken Dennis Hadzikadunic med i bussen.

18-åringarna kommer att sitta med på bänken.

_ Igår fick jag reda på av Olof Persson att Mattias Svanberg var sjuk och att det kunde bli aktuellt att jag kom med i truppen. Den möjligheten är jag naturligtvis jätteglad för, säger Samuel Adrian.

_ Jag var inte riktigt beredd även om jag tränade med laget i torsdags, men anade att något kunde hända med tanke på mittbackssituationen. Det var Olof som berättade för mig också att jag skulle åka med. Han skickade ett sms och det var härligt att få det beskedet, säger Dennis Hadzikadunic.

Båda tillhör U19, men har spelat en hel del i Olof Persson-coachade U21.

När Samuel Adrian ska beskriva sig själv som spelare låter det så här:

_ Jag är en bra passningsspelare med en god defensiv och en förmåga att stänga ytor. Dessutom är jag vänsterfotad. De senaste åren har jag haft lite problem med skador, men nu är det okej och då har jag utvecklats.

Dennis Hadzikadunic säger föjjande om sin egen förmåga.

_ Jag är följsam och hyfsat snabb. Passningsspelet är bra och jag är stark på huvudet.

Samuel Adrian spelade som knatte i Blentarps BK, men valde att gå över till MFF redan när han var åtta år. Dennis Hadzikadunic stannade lite längre i sin första klubb BK Olympic och gick över till MFF för ett par år sedan när han började i åttonde klass. Dennis går i skolan i Swedbank stadion och Samuel på Procivitas. Än så länge pendlar dock Samuel in till Malmö.

_ Pappa bor i Blentarp och mamma i Veberöd. Jag är mest hos mamma och det är ju närmare från Veberöd.

När det gäller A-lagsspel ligger Dennis Hadzikadunic lite före. Han spelade ett par minuter i träningsmatchen mot HJK Helsingfors och var även med i truppen mot Wolfsburg och Bröndby.

_ Det var stort att komma in mot HJK och jag stod vid sidlinjen och hoppades att det skulle bli en avblåsning så att jag inte missade chansen, berättar Dennis.

För Samuel Adran blir det här det andra besöket på en A-lagsbänk.

_ Jag var med mot Wolfsburg utan att bli inbytt, säger han.

Båda betonar att de förbereder sig som om de skulle bli inbytta och sög girigt åt sig all information de kunde om BK Häcken på fredagens taktikgenomgång.

Ole Törner

img_1325

Relaterade artiklar

Close
Close