Nyheter

H65:s kross i andra halvlek

Efter uddamålsförlusten i slutsekunderna mot Skövde reste sig H65 snabbt.

Mot Hellton kom andra hemmasegern i utklassningsstil, 29-14 efter en andrahalvlek som vanns med hela 16-3.

Jessica Westman inledde strålande i Helltons mål, räddade det ena friläget efter det andra, men efter tre minuter började det lossna för Cassandra Tollbring. Efter nio minuter hade hon gjort fyra av H65:s fem mål och spelat fram till det femte.
Några anfall senare stod det 7-3 på resultattavlan och Ulf Andersson på Hellton-bänken kände sig nödgad att kasta in sitt första time out-kort.
Tollbring punktmarkerades därefter – vilket gav mer utrymme för övriga i laget att leka handboll.
H65 spelade strålande försvarsspel.

Och Jessica Wessman var fortsatt strålande i Helltonmålet. Nästan ensam förhindrade hon att siffrorna rann iväg fullständigt och värmländskorna kunde därmed hänga sig kvar i matchen – åtminstone resultatmässigt.
– Wessman var matchen behållning. Första kvarten hade vi tio rena lägen som hon räddade. Det var faktiskt imponerande att se, sa Ola Månsson.
För hemmalaget fortsatte att producera heta målchanser. 13-10 efter halva resan var inget som H65:s tränare Ola Månsson var speciellt nöjd med.

I andra halvlek var det direkt bättre skärpa i avsluten – samtidigt som Jessica Ryde spikade igen i H65-kassen. Sex raka mål de elva första minuterna dödade mer eller mindre direkt den lilla nerv som möjligtvis fanns i matchen.
Det tog Hellton tolv och en halv minut att göra sitt första mål i halvleken – till ställningen 19-11.
Men H65 fortsatte att gasa. 26-11 efter 23 minuter innebar att man ledde halvleken med förkrossande 13-1. Marie Wall gjorde lite som hon ville från sin kant samtidigt som juniorerna Tilda Winberg och Ida Gullberg levererade åt båda håll. Efter 16-4 i andra halvek skrevs segersiffrorna till 29-14.

– Det såg ut ungefär som när vi mötte Heid i premiären. De klamrade sig kvar någorlunda i första halvlek, sedan körde vi över dem i andra halvlek. Att vi nu kunde ge våra juniorer väldigt mycet speltid är perfekt. Det är ju i matcher som dessa, Hellton är ett lag vi ska ha en bra bit efter oss i tabellen till slut, det passar att låta dem bli varma i kläderna.
Nu väntar hårdare motstånd framöver. Borta mot Lugi, hemma mot Skuru och borta mot Kristianstad som startat serien på bästra tänkbara sätt.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close