Malmö FFNyheter

Redhawks vinner och vinner och vinner och vinner och vinner och…

Matchrapport:

Rögle BK – Malmö Redhawks 6-7

Viktigt meddelande till alla fotbollsevangelister som lider av tvångstankar att se ner på hockey som ett stelbent käppakrig.
Se reprisen på Rögle-Redhawks.
Det här var mer underhållande än någonting annat jag upplevt denna månad. Och då har jag ändå upplevt ett dussin handbollsmatcher och en ocean av fotbollsfighter.

Det dröjde inte ens tre minuter innan Rögle hade skcikat in 2-0.
Obesegrade Malmö var redan ner för räkning. Röglefansen hytte med nävarna, bankade i plaxiglaset och dansade som hedningar till tonerna av ”Guld och gröna skogar”.
Men det här var ingen vanlig hockeymatch. Det var en orgie i utvisningar och mål. Inom loppet av tre minuter i mitten av perioden kunde Malmö både reducera och kvittera.

Det var ett galet derby.
Och det skulle bli fullständigt loco.
Bryan Lerg, en av de bästa på isen, sköt Rögle till ledning igen. 3-2 med 17.32 på klockan.

Minuten senare började matchen att ballar ur. På allvar.
Daniel Sylwander åkte för att byta i Rögle men mejade ner en rödhök på vägen till båset. Matchstraff och fem minuters utvisning. Hårt, men kanske okej efter fyrtiotolv reprisbilder.
Under den femminutaren vände Malmö på matchen med tre mål. 3-2 blev till 3-5. Snacka om matchavgörande… Och som om inte det var nog. Retstickan Kim Rosdahl gjorde 3-6 på en nyinbytt Lars Volden (Oscar Dansk blev utbytt).

Men ni känner ju till Rögle. De djäklarna ger sig aldrig. Aldrig!
Sebastian Wännström sopade in 4-6 i powerplay (naturligtvis) och minuten senare fick Rögle en fribiljett in i matchen. Redhawks bäste spelare, Ilari Filppula, krockade med en lågt skrinnande röglespelare (Connely) och smällen tog på näsan. Fem minuters utvisning och matchstraff. En kompensering av guds nåde.
Redhawks gjorde tre mål på sitt överläge. Rögle noll. Där har ni skillnaden.

Ändå kom 5-6. Redan efter 56-perioder i slutakten. Det var match igen. IGEN!
Tills Malmö fick ett nytt powerplay där André Benoit fick in 5-7.
Avgjort?
Pyttsan…
Patrick Cehlin fick in 6-7 i powerplay (skräll) med fem minuter kvar. Hemmalaget pressade hårt för en kvittering, men i slutändan var det en målvakt som verkligen stängde igen – Christopher Nihlstorp.

Så.
Fem omgångar har spelats i SHL. Malmö Redhawks har ofattbart nog fem segrar. Och dessutom Leksand på hemmais i nästa omgång…

Betygen:
6 = Bosse Larsson-klass
5 = Världsklass
4 = Mycket bra
3 = Vi är nöjda
2 = Njaaa…
1 = Ålahueklass
0 = 031-klass

Matchen i sig: 5
Sweet lord vilken underhållning. Det saknades bara en clown på en sexbent elefant som slog kullebyttor och sket lösgodis. I början av tredje perioden var vi rätt säkra på att just det ekipaget skulle cykla in på en enhjuling.

Mikael Gath: 1
Rögles assisterande coach kraschade sin taktikbräda när Connely blev påkörd av en puckförande Filppula. Det borde inte ens ha varit utvisning. Gath flippade ut fullständigt. Det luktade mer vänsterback i div 5 i fotboll än assisterande coach i SHL.

Publiken: 4
Perfekt hets mot varandra i drygt tre timmar. Lite väl mycket kusinvinklingar och lite väl få ramsor i utbudet. Fullsatt i lådan – 5000 personer.

Domarna: 3
De kanske blåste sönder matchen säger någon. Men så hade de med övertända spelare och ledare att göra också. Och ett felbeslut eller tre går väl atta acceptera.

Redhawks segertåg: 5
Drömmen fanns där om slutspel innan säsongen drog igång. Snart är det läge att höja ribban…

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close