Nyheter

De ska ta Malbas till slutspel igen

Det har gått drygt 200 dagar sedan senaste hemmamatchen, kvartsfinalen mot Södertälje, och mycket har hänt i laget sedan sist. Förra året sas det att Malbas hade ett ungt lag – faktum är att årets lag är ännu yngre.
Hur ser det ut i truppen, sportchef Janne Hesselström?
– Kända ansikten som är kvar är Fredrik Larsson och Gerald Boakye, resten är helt nya eller nygamla bekantskaper, som David Terins och Marko Marinkovic. Tyvärr kunde vi inte behålla Carl Engström som valde att spela i Spanska andraligan istället. Det kommer bli svårt att fylla Carls 56:or men vi tror att 211 cm långe dansken Lasse Elbaek kan bli en positiv överraskning i Basketligan, och med uppbackning av starke amerikanen Jake Zuilhof ska inte saknaden av Carl bli så stor under korgarna.

– Om vi möjligen har tappat lite under korgarna jämfört med förra året så ser vår bakplan ut att vara starkare. Vi har både spelsinne och skottkapacitet i Jordan Peltier, en av de mest spännande svenska spelarna i Ligan, tillsammans med amerikanen Adrian Rodgers samt danske framtidsmannen Sebastian Åris. I laget finns även skytten Erik Friman som senast kommer från EOS, och vår egen sniper, Emil Isovic. Till detta fylls laget ut med egna talanger från vårt Basketgymnasium.

Vad kan vi förvänta oss av säsongen?
– Det kommer att bli precis lika tufft som förra året och krävas starka prestationer, individuellt såväl som lagmässigt, för att vinna matcher. I coach Henrik Svensson har vi garanti för att spelarna kommer förberedda till varje match. Förhoppningen är att vi kan knipa åttondeplatsen och ta oss till kvartsfinal även denna säsong, säger sportchef Janne Hasselström.
Henrik Svensson (bilden):
– Jag har höga förhoppningar på både Fredrik och Jordan, det ska bli kul att se om de utvecklas vidare till att bli etablerade Ligaspelare denna säsong.

Malbas hemmapremiär spelas mot Nässjö nu på fredag den 7 oktober klockan 19.04.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close