Nyheter

Matchrapport: Redhawks mot klubbrekordet

Matchrapport:
Malmö Redhawks-Leksands IF 5-0

Malmö kom med fem raka segrar och full pott.
Leksand kom med fem raka förluster (senast blev det ändå en tröstpoäng mot Örebro).
Det märktes. Tydligt. Extremt tydligt.
Redan efter två minuter kom 1-0 genom kapten Forssell, elegant framspelad med en bakom-ryggen-pass från Robin Alvarez. Den sistnämnde fick sedan sätta dit 2-0 själv, i powerplay, i slutet av perioden.
Klasskillnaden märktes i exakt allt.

“Åka mer skridskor” menade Leksans tränare Perra Johansson att man skulle göra inför andra perioden.
Really?
Åka mer skridskor? Den såg jag inte komma…
Hur som helst.
3-0 kom drygt två minuter in på den andra perioden. Händemark agerade som en slags Jeremejeff i MFF: tog emot uppspel, höll undan motståndare, lade upp bollen åt en kollega (i detta fall Kim Rosdahl) samtidigt som han fick ordentligt med stryk. Pang boom mål.
Om matchen inte kändes avgjord innan så gjorde den det nu. Publiken applåderade artigt och klappade sig nöjt runt sina isterbukar. “När är nästa match sa ni, på torsdag? Ja, det kan ju vara trevligt att vinna lite till”.

Leksand spelades ut fullständigt. Det såg nästan ut som om de inte försökte.
Man kunde inte INTE tycka synd om den vilsna Leksandsklack som stod packade längs ena kortsidan. När de följde spelet med krökta ryggar och sorgsna hundvalpsögon fick man nästan lite moderskänslor. Stackars satar. Dessutom stod de i “buren” hos det lag som släckte SHL-hoppet för två säsonger sedan.
När jag fastnade med blicken i Malmös bås såg jag en hel radda ledare som stod där med händerna bakom ryggen i avslappnad stil. Det var som att se en flock maskinoperatörer som stod och såg på när tunnelborr sakta plöjde fram genom genom allt och alla. Allt skötte sig själv. Malmö skenar i SHL-toppen. Leksand hade inte tagit många poäng om de ens spelat i Allsvenskan. Det är fan tveksamt om de tagit poäng i Tyrs Hov.

I takt med att Malmöspelarna inte behövde pressa musten ur sig för att kontrollera matchen sjönk energinivån. Rejält.
När man drog på sig två utvisningar i samma byte fick dalmasarna chansen att spela fem mot tre i fem minuter, men pucktempot var lägre än på en korpenträning med medicinbollar. Oscar Alsenfeldt testades en gnutta, men inte mycket mer.
Redhawks hade slutat att anstränga sig. Nonchalans är inte tillräckligt för att beskriva inställningen – vilket fick Peter Andersson att agera och ta time out.
I 3-0-ledning! Sånt ser man inte ofta i hockey.
Det besutet var det bästa so far i matchen. Slörövarna på isen hade trots allt en publik att hålla nöjd och detta dög inte. Det var ett helt annat lag än det som spelade mot Rögle.

Vad Andersson än må ha sagt där i båset så gick det in i skallarna på spelarna. Tempot skruvades upp igen och med 19 sekunder kvar av perioden kunde Andreas Thuresson sätta 4-0 i powerplay (naturligtvis). Tio mål på 16 pp:n.
Halvvägs in i sista perioden kom 5-0. Jensa Olsson drog på ett skott i skäret från snäv vinkel varpå Konstantin Komarek petade in returen. Folk applåderade avmattat. En del reste sig för att ta en tidig kväll, komma smidigt från Emporiagaraget och hinna hem i tid till sportnytt. De missade att Ahlsenfeldt inte fick hålla nollan, då Leksand reducerade med 1.25 kvar. Inte mycket mer…
5-1 mot Leksand var Malmös sjätte raka seger.
Rekord?
Såklart inte.
Klubbrekordet ligger på sju raka fullpoängare vilket man lyckats med två gänger – under säsongerna 1991/1992 och 2001/2002.
Shl.se har koll på mer statistik i ämnet:
“Malmö har dock en bit kvar till att nå toppen sett till hela ligans statistik. För att nå topp tio så måste Malmö komma upp i åtta raka segrar utan tappad poäng. Det har HV71 (2002/2003), Björklöven (1986/1987) och Färjestad (1982/1983) lyckats med, och det är den noteringen som krävs för att slå sig in på ligans topplista.
Just Färjestad är det lag som gäller att slå för att ta sig in på topplistan. Förutom åtta raka segrar 1982/1983 har Karlstadlaget lyckats med nio raka segrar 1989/1990, tio raka segrar 1976/1977 och 2001/2002 och så ligans rekord på tolv raka segrar utan tappad poäng som också kom säsongen 2001/2002.”

Betygen:

6 = Bosse Larsson-klass
5 = Världsklass
4 = Mycket bra
3 = Vi är nöjda
2 = Njaaa…
1 = Ålahueklass
0 = 031-klass

Peter Anderssons time out: 5
3-0 och segern som i en liten ask. Då började Redhawksspelarna att gå i sömnen. Peter väckte liv i dem, och fick 4-0 med sig i periodpaus två istället för 3-1.

Publiken: 1
En hemmaklack som mest stod och fånlog hela kvällen och en bortaklack som bet sig i underläpparna av frustration och förbannade sina öden att bli hockeysupportrar i detta liv. Zzzömnigt var bara förnamnet och “andra sidan är ni klara-ramsan” fick noll respons. Malmö må ha ett högklassigt hockeylag. Publiken däremot har en bit kvar. 6995 angavs som publiksiffra. Hur många som faktiskt var på plats är en annan femma.

Musiken: 2
Generellt sett hyfsad blandning. Men Life is Life med Opus och Rednex? Bitch please…

Leksand: 0

Spelar borta mot Linköping på torsdag. Stackare. Det blir en lång väg till kvalserien.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close