IK Pantern

Panterntorsk mot jumbolaget

Motflyt i slutminuten fällde Pantern mot jumbolaget VIK Västerås i Hockeyallsvenskan.

Efter 59.14 åkte Johan Björk på en onödig utvisning för holding. 21 sekunder senare utnyttjade Fredrik Johansson överläget genom att sätta dit segermålet 3-2 till Västerås.

_ De vinner på våra misstag. Vi får helt enkelt lära oss av dem, tyckte Panterntränaren Håkan Åhlund.

_ Annars kom vi tillbaka bra efter att ha blivit skadeskjutna av tre utvisningar i den första perioden. Efter 2-2 var det vi som hade de bästa chanserna, men det gick snett. Västerås är inget dåligt lag.

Skadeläget var förbättrat i Pantern. På forwardssidan var alla tillbaka och på backsidan gjorde HV71-lånet Jacob Cederholm (bilden) debut. En klart godkänd sådan.

Och den Jonstorpsfostrade junioren gillade att spela i Pantern.

_ Det var härligt att få mycket speltid i ett seniorlag. När jag fick chansen till den här utlåningen var det givet att ta den. Allsvenskan och J20 är två olika saker. I seniorsammanhang gäller det att vara vaken, annars smäller det.

_ Och det var just att få spela många minuter som var meningen med att ta det här steget. Jag kände dessutom förtroende. Jag spelar gärna mer.

Än så länge är dock överenskommelsen att Jacob Cederholm ska spela två matcher för IK Pantern. Den första är avklarad. Nästa blir borta mot topplaget Västervik på fredag.

_ Efter det ska vi ha en diskussion och jag vet inte vad som händer. Men det är kul att vara här och jag hoppas givetvis att få vara med och vinna också.

Poäng har han redan gjort för IKP. Han fick nämligen en assist på Dennis Svenssons 1-1-mål.

_ Jag slängde in pucken mot mål. Det är ofta effektivt, konstaterade den 18-årige backen.

Domaren Filip Sandstedt var extremt petig och hittade fem utvisningar för Pantern och två för VIK Västerås.

_ De gjorde två powerplaymål. Vi borde spelat bättre i våra två. Där skapade vi inte mycket och jag tänker inte ödsla någon energi på domaren. Det var våra egna misstag vi föll på, betonade Håkan Åhlund.

Ole Törner

fullsizerender

Jacob Cederholm debuterade för Pantern. Foto: Ole Törner

Relaterade artiklar

Back to top button
Close