Nyheter

Raka rör med Madsen, del 2

Skånesport fortsätter att varje vecka ställa ett antal frågor till förre MFF-ordföranden Bengt Madsen. Den här gången hyllar han bland annat Alexander Jeremejeff, sågar konstgräs och tipsar om framtida gäster i vår podd Blått Snack.

Efter närmare 40 avsnitt håller för övrigt Bengt Madsen själv tätpositionen som det mest avlyssnade avsnittet.

Fråga 1:

Allt gick ju MFF:s väg i den förra omgången. Hade du ens i din vildaste fantasi kunnat föreställa dig att AIK skulle slå IFK Norrköping med 6-0 och hur starkt var det av MFF att besegra BK Häcken?

_ Javisst var det helt oväntat att AIK skulle vinna med 6-0. Precis lika oväntat var det att MFF vann med stabila 4-2 mot Häcken, speciellt med tanke på att vi hade så många nyckelspelare borta samt att vi låg under med 2-1 och att det var mot just Häcken.

Fråga 2:

Tre matcher på en vecka ett par gånger per år och flera ganska långa landslagsuppehåll. Är det verkligen ett bra upplagt spelprogram i Allsvenskan och går det att göra något åt?

_ Tyvärr har vi att rätta oss först efter UEFA och sedan Svenska Fotbollförbundet, men nog tycker jag att programmet skulle kunna vara lite bättre. Men det är lätt att tycka och svårare komma med konkreta lösningar. Fast tycka och sätta press å förbundet och de som lägger upp matcherna gör alltid nytta.

Fråga 3:

3) Alexander Jeremejeff har redan gjort sex poäng i MFF (tre mål och tre assist). Tycker du att han har motsvarat förväntningarna och hur ser du på honom som spelare?

_ Jeremejeff har verkligen överraskat positivt genom att på så kort  tid visa många stora färdigheter. Som fotbollsspelare tycker jag han visat en större klass än sin föregångare!

Hans spelsinne och blick både för spelet innanför och utanför boxen imponerar och hans nickförmåga är stark och nickarna går oftast till rätt adress.

Fråga 4:

I onsdags spelade vi in Kent Jönsson till vår MFF-podd. En doldis med 480 matcher och en Europacupfinal. Vilka lite mer okända spelare i MFF-historien tycker du att vi ska lyfta fram, profiler och kämpar som kanske inte fått den uppmärksamhet de förtjänat?

_ Vet ju inte exakt vilka ni haft men. men hur är det med Masse Magnusson. Mats “Balja” Arvidsson,  Anders Palmér och Tommy Hansson? Det var bara några.

Balja, Palmér och Tommy Hansson är nu uppsatta på önskelitsann. Mats Magnusson hade vi som gäst rätt tidigt. Alla gamla avsnitt kan ni ladda ner och lyssna på här.

Fråga 5:

Konstgräs eller inte konstgräs, det är frågan. Vad tycker du om att konstgräset brer ut sig även i den allsvenska fotbollen?

_ Här pratas det vitt och brett om från organisationers samt elitklubbarnas sida om attnsvensk fotboll skall tillhöra fotbollens högre skick internationellt. men så agerar vi tvärt om genom att successivt låta konstgräset ta överhand när alla de andra stora fotbollsländerna gör motsatsen.

_ Därför får vi skylla oss själva eftersom nackdelarna med konstgräs alltid kommer att vara större än fördelarna. Det räcker ju att lyssna på de som producerar ute på planen, det vill säga våra elitspelare.

Ole Törner

bengt-m

Relaterade artiklar

Back to top button
Close