Nyheter

Drömstart för Glumslöv

Glumslövs FF:s kvalöde till division tre kan få stora konsekvenser för lagen som kvalar till division fyra, fem och sex.

Därför var det positivt att laget inledde kvalmatch ett med storseger.

3-0 hemma mot Dalen/Krokslätts FF, efter 2-0 i halvtid, var såklart ett stort steg mot vidareavancemang. Nu väntar bortamatch, och sannolikt nyckelmatch, mot Kungsbacka (som försöker hålla sig kvar i div tre) – och därefter hemmamatch mot Astrio i fyralagsgruppen där endast gruppettan går vidare till division tre.

Skulle Glumslöv lyckas med uppdraget är allt frid och fröjd. Då blir det inga vidareeffekter i det skånska seriesystemet.

Men. Om Glumslöv skulle missa, och åka ner i division fyra, blir det däremot kaos. Division fyra är nämligen redan ”fullbelagd”. Det betyder att att lag mindre från division fem kan ta sig upp, vilket i sin tur får effekt neråt i serierna.

Läs mer här!

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close