Nyheter

Allt går Pawels väg

Just nu är en härlig tid för Pawel Cibicki.

Säsongen i Jönköping Södra har blivit en succé.

Nästa år väntar en återkomst till MFF med ett förlängt kontrakt.

Och på måndagskvällen har han chansen att vara med och spela Sverige till U21-EM.

Egentligen hänger allt ihop. Det är det fina spelet i J Södra som övertygat MFF och gav honom chansen i U21-landslaget när han väl valt Sverige före Polen.

_ Det ska bli otroligt roligt att komma tillbaka till MFF.

Har du nånstans känt på dig att det skulle lösa sig med kontraktet och återkomsten?

_ Lite grann mot slutet. Då har jag tänkt att när det nu går så bra och MFF följer mig så noga så finns det en bra chans. Min agent skötte förhandlingen, men den drog inte ut på tiden. Det var rätt klart från början vad vi ville. Jag är nöjd och MFF är nöjt, det är det viktigaste.

Hur går det i avslutningen för Jönköping Södra?

_ Vi kommer att stanna i Allsvenskan, det har jag sagt hela tiden. Det är inte fem enkla omgångar som är kvar, men vi ska sikta uppåt istället för att titta nedåt.

Och hur många mål kommer du att ha gjort när säsongen är slut?

_ Några fler än nu i alla fall. Fast Kjartansson blir svår att nå.

_ Jag siktar i så fall nästan mer på att vinna poängligan. Där är jag rätt nära Eikrem. Jag ville få en dimension i mitt spel där jag även är framspelare, kommer ner och hämtar boll ibland och inte bara ligger däruppe.

Seger mot Kroatien i måndagskvällens match på Vångavallen i Trelleborg och Sverige är klart för EM, oavgjort innebär play off-spel.

_ Att det blir play off vid kryss är på sätt och vis en lättnad. Vi möter ett bra lag på hemmaplan och ska försöka styra matchen. Men dom måste forcera och det kommer att bli många, många kontringslägen för oss. Om det är oavgjort med tio minuter kvar blir det ännu mer så att de måste forcera och då öppnar de sig också.

Hur ska det bli att spela i Trelleborg?

_ Det var jävligt länge sedan. Senast var nog i U19 och jag tror att jag gjorde mål. Det gör jag gärna igen och det ska bli kul att spela på Vångavallen.

Ole Törner

160905 Sveriges Pawel Cibicki under fotbollsmatchen i kvalet till U21-EM mellan Sverige och Spanien den 5 augusti 2016 i Malmš. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRN / kod LT / 35238
Pawel Cibicki. Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close