Nyheter

Bara kramp för Konate

Pa Konate fick rejält ont mot slutet av U21-landslagets match mot Estland och det pratades om en smäll och skada. Så farligt var det inte.

_ Det var nog mer kramp faktiskt. Jag hade ju tagit en del löpningar, berättar Pa Konate när Skånesport träffar honom strax före den sista träningen inför måndagskvällens match mot Kroatien på Vångavallen.

Nu ska det avgöras.

Seger i sista omgången och Sveriges U21-lag är klart för EM. Oavgjort och det blir kvalspel. Förlust innebär att man kan vinka farväl till mästerskapet.

_ Vi går för seger. Samtidigt är det inte bara att köra på. Kroatien måste vinna för att ha någon chans alls och det borde ge kontringslägen.

För en månad sedan möttes lagen i Kroatien. Då blev det 1-1 och Pa Konate betonar att det är ett starkt lag Sverige möter.

_ Det är ett väldigt duktigt lag med individuellt skickliga spelare. Därnere startade de dessutom väldigt starkt och det var extra tufft för oss i början av matchen.

Å andra sidan är Sverige obesegrat under en lång period nu?

_ Absolut! Två år är det väl. Klart att det ger självförtroende.

Hur stor del har förbundskaptenen Håkan Ericson i det?

_ Mycket stor. Vi har fått in nya spelare till i stort sett varje match och det har han hanterat väldigt bra. Han har heller inte så många dagar på sig inför matcherna.

På onsdag är det slut på den korta ledigheten i MFF. Hur betydelsefullt hade det varit att komma till träningen med en färsk U21-landslagsframgång?

_ Det hade givetvis gett en boost i självförtroendet, både för mig och Erdal Rakip som ju också är med här. Plus Pawel Cibiicki då, som är tillbaka hos oss nästa år.

Hur kul ska det bli att få tillbaka Pawel?

_ Det ska bli härligt att få spela med honom igen, vi är ju bra kompisar också.

Är du förvånad över hur bra det gått för honom i Jönköping Södra med nio mål och sex assist?

_ Nej det är jag inte. Sedan kanske han inte fått samma utdelning om han stannat i MFF det här året. Men att han är så bra är ingen överraskning och målskytt har han varit alla åren han spelat, poängterar Pa Konate.

Ole Törner

160905 Sveriges Pa Konate lŠgger ett inkast under fotbollsmatchen i kvalet till U21-EM mellan Sverige och Spanien den 5 augusti 2016 i Malmš. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRN / kod LT / 35238
Pa Konate lär få starta igen när U21-landslaget möter Kroatien i Trelleborg. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close