Nyheter

Vångavallen förväntas bli fullsatt

U21-landslagets helt avgörande EM-kvalmatch mot Kroatien kommer att spelas inför en stor publik i Trelleborg.

Av de 2784 sittplatserna förväntas samtliga att ha en rumpa på sig när matchen drar igång.

U21-landslaget har en positiv feeling kring Trelleborg och Vångavallen. Laget har haft tre läger där tidigare och spelat en landskamp mot Slovenien där.

– Det är en go känsla att komma hit, säger förbundskapten Håkan Ericson.

Ett drygt dygn innan avspark var 2100 av 2700 biljetter sålda.

-Det är förstås glädjande siffror. Men det vore ju konstigt om inte den här matchen skulle locka. Det är ju en helt avgörande match där de kan gå till slutspel. Vi förväntar också ett par hundra personer som kommer för att heja på Kroatien. Det finns ju väldigt många kroater i både Sverige och Danmark, säger Hasse Mattisson, försäljningschef i TFF.

Vems arrangemang är det?

– Trelleborgs FF, IFK Trelleborg och Trelleborgs kommun äger arrangemanget tillsammans.

Att det förvätas bli fullsatt innebär naturligtvis ett trevligt ekonomiskt inslag för de båda Trelleborgsklubbarna.

– Så är det naturlugtvis. Men exakt hur mycket vet jag inte ännu. Det beror på vilka som köper biljetterna. Vuxenpris är 150, ungdomar går in för 70. Vi behövde nog drygt 1500 för att gå break even med tanke på allt runt omkring; boende, marknadsföring och sådant där – så där är vi hemma, fyller TFF:s klubbchef Mattias Kronwall i.

Vångavallens publikkapacitet totalt sett, inklusive ståplats, har varit betydligt högre. Men nu för tiden finns det bara en kortsideläktare. På ena kortsidan finns inget mer än en gammal löparbana och ett buskage. Något som Trelleborgs kommun får hantera den dagen man beslutar sig för att rusta upp, kanske inför en allsvensk återkomst för TFF.

Trelleborgs FF:s publikrekord var länge 9 790 från det allsvenska kvalet mot Åtvidaberg 1984. Rekordet fick dock se sig bli slaget 2004 när Malmö FF gästade i ett Skånederby (9843).

– Under måndagen säljer vi biljetter i TFF:s kansli mellan kl 9-15. Blir det några kvar efter det säljs dessa i biljettluckorna från kl 17.15, hälsar Hasse Mattisson.

Christoffer Ekmark

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close