Nyheter

Nedringd av agenter efter succén

LB07 säkrade under söndagen sin plats i Allsvenskan 2017.

Då blev tränare Sven Sjunnesson nedringd av diverse fotbollsagenter.

– Alla är övertygade om att de har världens bästa spelare som passar perfekt för oss, men sådant där är fullständigt ointressant, säger Sjunnesson.

När Limhamn och Bunkefo slog sina påsar ihop 2007 och blev LB07 blev Sven Sjunnesson ungdomsansvarig under målsättningen “Allsvenskan 2017”. Bortsett från ett avstickarår i Afrika har Sjunnesson varit klubben trogen och nu i hög grad skyldig till att målbilden blivit verklighet.

– En sådan sak känns naturligtvis väldigt bra. Målet har hela tiden varit att bygga upp en ungdomsverksamhet som ska vara grundläggande för en elitsatsning. De tre-fyra senaste åren har allt eskalerat och nu har vi utvecklat och utbildat spelare som är redo för den högsta serien.

De senaste åren har klubbarna som gått från Elitettan till Allsvenskan klarat sig relativt bra. Vissa lag till och med anmärkningsvärt bra.

Hur tror du att dagens trupp klarat sig i Allsvenskan?

– Vi hade nog slutat bland de fyra-fem sista lagen. Men det är svårt att jämföra så. I Elitettan följer vi föreningens spelfilosofi som går ut på att vara det bollförande laget. I Allsvenskan kommer det att bli annorlunda, där får vi plocka fram plan B. Det är min uppgift att få spelarna att anpassa sig till den situationen, men det blir inte lätt för vi har en “obalans” med många offensiva spelare i laget.

Vad behöver ni förbättra rent specifikt?

– Jag pratar om de tre s:en. Vi måste bli starkare, snabbare och smartare. Till stor del kan vi säkert förädla den trupp vi redan förfogar över. Samtidigt kommer det att behövas någon form av förstärkning.

Hur ser du på möjligheten att värva nya spelare?

– Det är en styrelsefråga. Men du kan inte ana hur många agenter som har ringt sedan gårdagen. Alla är övertygade om att de har världens bästa spelare som passar perfekt för oss, men sådant där är fullständigt ointressant. Vi jobbar inte så, fnyser Sjunnesson.

– När vi tog in fransyskan Sabrina Viguier (35) med 100 landskamper och dubbla CL-titlar i ryggen gav det oss en stabilitet i backlinjen och försvarsarbetet. Vi kommer säkert att hitta rätt spelare som har de färdigheter som krävs för att hjälpa oss att bli ett etablerat allsvenskt lag.

För din egen del då? Vad händer när ditt kontrakt löper ut i november?

– Jag är ju ungdomsansvarig och A-lagstränare idag och de rollerna tror jag går att kombinera även 2017. Men vi har tre matcher kvar att spela den här säsongen och först efter det får vi ta diskusionen om hur vi ska lägga upp det 2017. Jag har ett år kvar på Pro Licence-tränarutbildningen (den högsta nivån) i Stockholm och kommer hur som helst att fullfölja den.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close