skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Rosengård sänder CL-match själva – ”TV-bolagen är fega”

FC Rosengård ska på onsdag försöka säkra en plats i kvartsfinalen i Champions League.

Men får nobben av samtliga TV-bolag.

– De är fega, säger klubbchef Klas Tjebbes – och ser istället till att klubben sänder matchen själva på sin hemsida.

SVT, TV4, Eurosport och Viasat. Det är några av de TV-bolag som FC Rosengård försökt få att sända klubbens Champions League-match mot isländska Breidablick (FCR vann match ett på Island med 0-1).

– Vi har gått ut och sagt att vi är väldigt förhandlingsbara. Det ligger ju i vårat intresse att våra sponsorer syns, men vi har inte fått några bud alls, säger Tjebbes besviket.

Har det varit aktuellt att ”ge” bort rättigheterna bara för att kunna synas i TV?

– Njae. Inte riktigt. Alla produkter har ju ett värde och det måste vi stå för, tycker jag. Men för att ens komma dit krävs det någon form av förhandling – som ingen varit intresserad av. Sedan finns det ju produktionskostander som TV-bolagen måste stå för. Det är synd, och lite märkligt, att det blivit så här.

Vad tycker du om situtionen som uppstått? 

– Jag tycker att TV-bolagen är fega. Här har de chansen att bygga upp en marknad inom en väldigt stor sport, men ingen tar den. Då får vi helt enkelt agera själva på något sätt och tillsammans med företag som ligger väldigt långt framme rent tekniskt med nya spännande sändningsmöjligheter kan vi erbjuda en väldigt speciell produkt.

I ett pressmeddelande sriver FC Rosengård följande:

”Onsdagens 16-delsfinal i Champions League kommer att sändas på webben med hjälp av den allra senaste tekniken.

Tack vare ett samarbete med tech-företaget Briskeye kommer matchen att filmas med en 360-graderskamera och visas på webben. Det handlar om riktig spjutspetsteknologi som ger extremt hög upplösning och möjlighet att fritt panorera och zooma i bilden. Sedan kommer GameCam att live-streama matchen med en pay-per-view-lösning.

Matchen kommer att visas i en spelare som bäddas in på klubbens hemsida. Matchen kommer att kosta 49 SEK och man betalar med hjälp av sitt kreditkort. Visning och betallösning fungerar dessutom även internationellt.

För användaren kommer sändningen att fungera precis som en vanlig livestream. För de riktiga nördarna finna dock tillvalsmöjligheten att se matchen i så kallad virtual reality. Om man äger ett par VR-glasögon, vill säga…”

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close