skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Jack Jensen mörkar inte

Retur mot Breidablik i Champions League. Då gör FC Rosengårdstränaren Jack Jensen inte ens ett försök att mörka startelvan.

_ Vi ska ut och dominera på hemmaplan och spela vårt eget spel, säger han.

Han konstaterar att 1-0 från den första matchen på Island är ett bra resultat att gå på. Men någon tanke på att i första hand försvara ledningen finns inte. Trots att Lotta Schelin och Lieke Martens inte kan vara med.

_ Nej, som sagt, det vårt eget spel och förhoppningsvis ska vi klara att skapa många chanser.

_ Lotta bör vara tillbaka till vår nästa match i Allsvenskan mot Eskilstuna. Lieke ska var det till nästa omgång i Champions League, om vi går vidare.

FC Rosengårds startelva kommer att se ut så här:

Zecira Musovic – Lina Nilsson, Amanda Ilestedt, Emma Berglund, Ali Riley – Marta, Anita Asante, Ebba Wieder, Lina Salmi – Ella Masar McLeod, Natasa Andonova.

_ Natasa på topp känns som den bästa lösningen, säger Jack Jensen och betonar att förlusten mot Linköping inte kom för att matchen låg mitt mellan två Champions League-matcher.

_ Resorna är värst, Island borta och sedan borta även mot Linköping är tufft. Det hade varit enklare att ha en av matcherna hemma. Men det är ingen ursäkt. Vi ska klara att prestera både i Allsvenskan och Champions League.

_ Dessutom tycker jag att vi trots förlusten mot Linköping var det bättre laget. Vi skapade flest chanser och spelade inte dåligt. Med tanke på hur det sett ut med skador och annat tycker jag att vi gjort en bra säsong och vi har ju fortfarande ambitionen att gå långt i Champions League.

Då ska Breidablick slås ut. Sedan är det lottning till åttondelsfinalerna på måndag. Sportchefen Therese Sjögran ska vara på plats, men har ännu inte vågat ens preliminärboka en biljett.

_ Hon är sjukt skrockfull, säger Jack Jensen och skrattar.

På Island spelades matchen i ett intensivt oväder.

_ Vädret spelade stor roll. Även om vi är från Island är vi heller inte vara vid att spela i ett sånt oväder. I den första halvleken tyckte jag att vi hade för stor respekt för Rosengård.

_ Efter pausen blev det bättre. Vi är inte vana vid att inte föra matcherna. Hemma i ligan på Island gör vi nästan alltid det, säger Breidablikspelaren Hildur Antonsdóttir.

_ Inte många som fått vara med om att spela i orkan och regn. Men vi fick med oss ett bra resultat att gå på. Hemma vill vi göra många mål, säger FC Rosengårds lagkapten Emma Berglund.

Ole Törner

160828 RosengŒrds trŠnare Jack Majgaard Jensen under fotbollsmatchen i finalen av Svenska cupen mellan RosengŒrd och Linkšping den 28 augusti 2016 i Malmš. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166
FC Rosengårdstränaren Jack Jensen mörkar inte startelvan. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close