skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Lilienberg tar över Hörby FF

Nyss säkrade Hörby FF för första gången division tre-kontrakt genom att bli bästa tvåa i division fyra.
Nu har klubben värvat ny tränare inför 2017 – ingen mindre än Mats Lilienberg.

Målkulsprutan från Vollsjö hade en fantastisk karriär som spelare. Genombrottet kom i Trelleborgs FF i början av 90-talet och det var i TFF som han blev skytteligavinnaren, 1993, för första gången.
Efter en kort proffssejour i Tyskland (1860 Munchen) vände Lilienberg hem för att spela Champions League-fotboll med IFK Göteborg och senare mer allsvensk toppfotboll i Halmstad BK. Karriären rundades av i Malmö FF, där han bland annat bildade anfallsduo med Zlatan Ibrahimovic när laget krigade sig tillbaka från Superettan och sedan slöts cirkeln på Vångavallen med en sista sejour i Trelleborg, där han avslutade den aktiva karriären 2004.
Efter det han han synts en kort sväng som tränare i Höörs IS, men de senaste åren har seniorfotbollen fått stå åt sidan.

– Det känns väldigt spännande och en härlig utmaning att träna en nykomling i division 3. Kim har jag velat jobba med under en lång tid så han är en stor orsak att jag kommer. Peter Tenghamn tillsammans med klubben har gjort ett mycket gott intryck på mig och jag har sett någon match där det finns mycket potential i laget. Jag är glad och stolt och tycker detta skall bli väldigt spännande, säger Lilienberg som fyller 48 i december.

Kim Johansson,spelande tränare under året som gick, kommer att fortsätta i samma roll även 2017. Han bubblar av glädje.

– Det är enormt stort att vi i lilla Hörby kan stoltsera med en sådan tränare i Hörby FF. Jag känner Mats personligen och det är en fantastiskt härlig människa som har otroligt mycket att dela med sig från sina proffsäventyr. Är fantastiskt för mig att få jobba med en sådan person. En spännande satsning Hörby gör där vi får in en ny röst. Förhoppningsvis stannar nu alla spelare och att Hörby blir ännu mer intressant för andra spelare.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close