skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Bra läge för Trelleborgs OS-sexa

Halvvägs in i Världscupfinalen i lerduveskytte ligger Trelleborg Jaktskytteklubbs OS-sexa Stefan Nilsson på en fin andraplats.

I världscupfinalerna som avgörs i Rom gör säsongens bästa skyttar gör upp. I dagens inledande tävlingar började Stefan Nilsson med att skjuta 23 träff av 25 i första serien för dagen, men i den andra var han klockren och sköt fullt.

Med totalt 48 träff av 50 ligger han därmed delad tvåa inför morgondagens avslutning. Då väntar grundomgångens kvarstående tre serier. De sex bästa skyttarna därefter går vidare till att skjuta final klockan 14.

– Det ser bra ut men det är ju tre svåra serier till och allt kan hända. Men han har gett sig ett bra utgångsläge inför i morgon, säger förbundskapten Christer Svensson.

I ledning efter dagen är OS-guldmedaljören italienaren Gabriele Rossetti. Han står på 49 träff.

OS-tvåan Marcus Svensson var också han kvalificerad till världscupfinalen men avstod deltagande grund av jobb och av familjeskäl.

Det här är femte året i rad som Sverige har deltagare i världscupfinalen i herrarnas skeet, och tredje gången som Stefan Nilsson skjuter världscupfinal.

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close