HandbollHandbollsbloggen

Domarhelvete, jag skulle kunna dra på honom en smäll…

Dåliga handbollsdomare.
Finns det någonting värre?
Vi har alla sett halvamatörer vika ner i sig i balkanhallar och tillåta fyra-fem steg och sådant där. Eller de där praragrafryttarna som söker uppmärksamhet. Ja, ni vet alla typerna.
Men det vi såg när Kristiantad åkte på en extremt sur förlust, 30-29, borta mot Rhein Neckar Löwen, det var fantamaj något av det sorgligaste jag sett.

Att ett hemmalag kan stå i en dryg slutminut, med en man mindre, och springa till sig frikast på frikast utan att handen kommer upp förrän två sekunder kvar. Det är bara patetiskt. Det var var inkompetens i sin renaste form. Ivan Pavicevic och Mios Raznatovic från Montenegro – de vek ner sig till absurd nivå.

Tyskarna tilläts grishandbolla till sig segern när IFK borde fått ett anfall till med en (eler två) utespelare mer på banan. Laget borde ha kommit hem med en poäng. Det är hopplöst trist att amatörer ska kunna förstöra till den grad på högsta internationella nivå. Jag känner mig som Foppa efter SM-finalen mot Malmö, ni vet när han ba: “Jag är så djävla besviken på Börje (domaren). Han är så kass så jag skulle kunna dra på honom en smäll”.
Jag som hade tänkt att den här bloggen skulle handla om hur väldigt positiv IFK Kristianstads insats var. De visade att de kan ta sig vidare från gruppen och en poäng här hade kunnat vara avgörande.

Fan heller.
Jag kokar över av ilska och frustration. Nu tar jag mig en fet whiskey, hugger lite ved och så får vi se om vi hörs imorgon.

Domardjävlar.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close