IK PanternIshockey

Taco-Tex första nolla

IK Pantern tog årets första trepoängare i bortamötet mot Oskarshamn.
Tex Williamsson höll nollan och Sebastian Dyk sprätte in sin första balja.

Två minuter och 30 sekunder in på period två gjorde IK Pantern sitt första mål genom Mattias Elfström. Drygt elva minuter senare stod det 0-4 på tavlan sedan Patrik Blomberg, Filip Windlert och Sebastian Dyk nätat.
Hemmalaget tilläts att snacka ihop sig i såväl ett power break som under en time out, men när Pantern hade fått upp farten krävdes det mer än så för att tämja den.

Oskarshamn pressade på under slutperioden, vann skotten med 10-2, men Tex Williamsson höll tätt mellan stolparna och motade sammanlagt 27 skott under kvällen.
– I den första perioden var vi det bättre laget, men precis som tidigare under säsongen så fick vi inte in puckarna. Därför var det väldigt skönt att det lossnade i andra, säger Tex Willamsson, matchens lirare.
Blev ni hårt tillbakapressade till slut?
– Njae, en liten stund kanske, men när de inte fick in någon puck så blev det ganska avslaget.

Första bortsegern för säsongen, extra skönt va?
– Verkligen.Folk offrade sig, täckte skott och slet hårt. Överlag skulle jag vilja säga att det var lagets bästa match på den här säsongen.
Har du hållit nollan i Allsvenskan förut?
– Nej, detta var min första. Jag ska spara pucken som ett minne, kanske får man sätta upp en ny hylla där hemma för det ändamålet?

Hur firar du/ni?
– Nu blir det tacobuffé!
Ohhh… Fina grejer. Grattis då och ös på med guacemolen!
– Tack tack.
Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close