Nyheter

Raka rör med Madsen, del 3

Dags för veckans frågor till förre MFF-ordföranden Bengt Madsen.

Han svarar bland annat på om han tror det kan bli aktuellt för MFF att bygga en egen träningsanläggning och skickar en fråga vidare till sportchefen Daniel Andersson.

Fråga ett:

Seriefinal borta mot IFK Norrköping. En enormt betydelsefull match som kan avgöra guldstriden. Samtidigt har Markus Rosenberg, Alexander jeremejeff och Magnus Wolff Eikrem precis börjat träna efter sina skador. Är möjligheten att gå loss till sju poängs ledning med fyra omgångar kvar ett tillräckligt skäl för att man ska chansa med att sätta in dem? Och om inte, när blir i så fall en match tillräckligt viktig?

_ Eftersom marginalen till tabelltvåan är god tror jag aldrig att man chansar. Det gör man enbart i ett trängt läge, till exempel när bara en match återstår.

Fråga två:

Apropå det. Har man inte blivit försiktigare med att matcha skadade spelare än för 10, 20 eller 30 år sedan? Då var det ”på med salva och spring av det”, ungefär. Har du några minnen av spelare som var betydligt mer skadade än som syntes från läktaren och gjorde avgörande insatser ändå? Eller av spelare som inte borde varit med och som råkade illa ut?

_ Visst chansade man mycket mer förr i tiden.

_ Det låg i sakens natur ty man hade inte samma mängd av medicinsk expertis som idag, men i takt med att kvalitet och kvantitet har både ökat och förbättrats så blir chanserna allt mindre att man ska våga riskera något, åtminstone i klubbar som Malmö FF. Alla gamla MFF-are minns ju bland andra Todde Jönsson och Kajan Sandell som hade ständiga skadeproblem och ändock spelade de oftast.

Fråga tre och fyra:

Beslutet att riva Malmö Stadion är taget. Men just nu händer inget. Är det bara finansieringen som gör att politikerna inte kommer loss, river och bygger upp inomhusarenan, simhallen, den lilla friidrottsarenan, skolan och det övriga som planeras på Stadionområdet? Och vad kan/borde MFF göra för att skynda på processen?

Kan det uppstå ett läge där tidsaspekten gör att MFF måste planera för en egen träningsanläggning utanför stadskärnan? Och hade det varit en vettig idé?

_ När det gäller ett modernt Stadion-område är det alltid lika svårt att förstå hur politikerna tänker och agerar. Ju närmare ett val vi kommer desto hetare blir frågan.

_ Det finns många exempel på att framgångsrika klubbar ute i Europa har tagit saken i egna händer och via kommunal hjälp fått tillgång till ett markområde för etablering av en egen träningsanläggning. Problemet är komplext och jag är övertygad om att styrelsen verkligen jobbar med flera olika alternativ men i takt med att tiden går och inget händer blir våra möjligheter allt mindre att etablera oss i Europas top 20-kategori.

Fråga fem:

Nästa vecka har vi sportchefen Daniel Andersson som gäst i vår podd Blått snack. Du får nu chansen att ställa en fråga som vi vidarebefordrar till honom i sändningen.

_ Till Daniel skulle jag först vilja säga att det är sällan jag träffat på en spelare med den vilja och vinnarskalle du alltid har visat. Med tanke på detta och att du är vår yngste sportchef hittills undrar vad du har i skallen vad gäller nästa steg på din karriärstege? Svara nu rakt som du brukar och kom ihåg att svammel inte är din melodi.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close