Nyheter

Djapanovic redo för comeback

Mycket nytt rapporteras i H65 inför lördagens derby i SHE.
Bland annat är skyttedrottningen Jasmina Djapanovic tillbaka.
Skyttedrottningen och tidigare landslagsmeriterade Jasmina Djapanovic gör comeback efter skadan som hållit henne tillbaka de tre första matcherna under säsongen.
Lagkaptenen och trotjänaren Jonna Linnéll gör comeback efter sitt svåra armbrott.
Samtidigt som startspearen Julia Andrejic slutar för säsongen – hon är nämligen gravid.
– Det är klart att tappet på Julia kommer att märkas av, hon är en rutinerad SHE-spelare som levererat både på nio meter, från högersexan och i försvaret. Samtidigt får vi tillbaka två viktiga kuggar som inte synts i matchtröjan på väldigt länge, säger assisterande tränaren Lasse Eklöv.
Jasmina Djapanovic har dragits med en efterhängsen överbelastning på baksidan av ett lår. Men nu är hon redo för comeback. Gissa om hon är spelsugen…
– Det har varit en märklig skada, en kombination av baksida lår och knäet. Det ena påverkade det andra.
Tvivlade du någon gång på om du kunde komma tillbaka över huvud taget?
– Visst tvivlade man ibland, det snurrar en hel del i huvudet när man blir långtidsskadad. Men nu känns det betydligt bättre. Nästa 100 procent i låret, det är väl rent handbollsmässigt som jag har en bit kvar.
Men du klarar dina hoppskott med full kraft?
– Jadå…
Nu är du med i truppen igen, är det som niometerare eller kantspelare?
– Jag vet inte hur Ola tänker. Men det ska bli häftigt att dra på sig matchtröjan igen – i en sådan här tuff match dessutom, säger Djapanovic.
Jonna Linnéll har varit borta i ett knappt år efter sin svåra skada i underarmen som hon åkte på under en Europacupmatch i Frankrike. Sedan dess har det varit osäkert kring när, och till och med om, Jonna skulle kunna komma tillbaka.
– Jag har fått tillbaka en del nervfunktion i handen, men inte helt. Efter att ha varit ifrån handbollen har jag kunnat träna för fullt med laget i två veckor. Naturligtvis har jag har en bit kvar till min tidigare nivå, men det känns bättre och bättre för varje dag. Jag lär mig sakta hur man ska kontrollera handen.
Hur fungerar din “patentare” – att hoppa in från kanten och släpplobba bollen över målvaktens huvud?
– Jag vet faktiskt inte? Det är inget jag har tränat på, utan det kommer nog att märkas först i matchsituation.
I matchen mot Lugi kommer Jonna att finnas med på bänken redo för inhopp.
– Man kastas rakt in i elden vilket känns både läskigt och spännande. Lagkaptensrollen kommer dock Anna Olsson att ha kvar. För min del känns det viktigaste att komma in i laget och vara en del av gruppen även i matchmiljö. Sedan kommer jag att vara den pådrivare som jag alltid har varit.
Om det är känsligt att spela med en skadad arm, kan det vara läge att bara spela försvar?
– Nja, det är i försvaret man får de hårdaste smällarna. Om jag hoppar in blir det som etta i försvaret, inte tvåa som tidigare, och högersexa i anfallet, säger Jonna Linnéll.
För Julia Andrejic blev säsongen bara tre matcher lång. Hon är gravid i 15:e veckan och lägger nu handbollen åt sidan på obestämd tid.
– Både jag och min sambo vill ha barn, även om det inte var planerat att ske just nu. Spontant känner jag att jag vill tillbaka till handbollen i framtiden, jag är trots allt bara 24 år och det finns spelare som varit betydligt äldre när de lagt av och sedan gjort comeback. Visst är det tråkigt att sluta med handbollen, men livet händer och jag kommer att följa och stötta laget ändå.
När beräknas nedkomst?
– I april.
Grattis. Vad blir det för sort?
– Det vet jag inte ännu?
Sannolikt en handbollsspelare alltså.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close