Nyheter

Dyk avgjorde för Pantern

IK Pantern skuttade närmre toppen i Hockeyallsvenskan.
2-1 hemma mot Tingsryd borde ha varit större siffror.

Det dröjde knappt tre minuter. Sedan hade Pantern spräckt nollan mot Tingsryd genom Oscar Nord i powerplay.
Då såg det ut som att det målsnåla Malmölaget skulle kunna producera en bra bit över snittet. Inte minst med tanke på att laget greppade matchen med fast hand och hade lätt att etablera tryck i offensiv zon. 1-0 höll sig dock perioden ut.

I period två fortsatte Pantern att skapa målchanser. I 18 minuter stod Tingsryd och slog ifrån sig – framgångsrikt. 3-0 hade varit logiskt efter 40 minuter. Istället stod det då 1-1.
För efter en stund av brijans och en gnutta tur med puckstudsar kunde gästerna kvittera genom Zackhary Philips med en dryg minut kvar av perioden. Tex Williamsson, som var lika stabil som vid 0-4-segern borta i oskarshamn, kunde inte mycket göra – skymd som han var.

Universum balanserade dock upp ologiken i resultatet redan efter 32 sekunder in i slutperioden. Mattias Persson skyfflade in pucken mot mål och Sebastian Dyk såg till att styra in den i nät. Mål för andra matchen i följd alltså. Ketchupeffekten nu?
2-1 satte press på Tingsryd att producera, men mycket mer än halvchanser blev det inte. För en gångs skull höll Pantern linan hela vägen in i mål och fick med sig en viktig trepoängare – mot ett Tingsryd som trots allt ligger före Pantern i tabellen. Det kunde man knappast tro när man såg båda lagen på banan… Pantern vann skotten med förkrossande 41-15.
Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close