Nyheter

Pantern tar plats i Arenan

Percy Nilsson släpper in Pantern i Malmö Arena.

Söndagen den 29 januari möter Pantern MODO i Hockeyallsvenskan. Nu är det klart att den matchen kommer att flyttas från Malmö Isstadion och istället spelas i storebror Malmö Redhawks hemmaborg.

_ Det kommer dessutom att bli en gratismatch för åskådarna. Vi har tidigare haft matcher där våra sponsorer istället betalar fem kronor per åskådare och det här blir en ny sådan, berättar Panterns ordförande Mattias Schönhult.

Förhoppningen är att det ska komma över 3 000 åskådare, i så fall en bra bit över det vanliga snittet på 491. Men redan vid 1 000 blir det maxutdelning. Sponsorerna betalar nämligen fem kronor per åskådare, men med ett tak på 5 000. Privatpersoner med ett Panternhjärta kan också vara med, men där är taket satt till 700 kronor.

Det viktigaste är dock att göra Pantern mer känt och locka folk att titta på laget. För närvarande ligger IKP på sjätte plats i Allsvenskan och siktet är inställt på en plats bland de åtta första.

Matchen kommer till stånd tack vare en överenskommelse mellan IK Pantern och mannen bakom arenan, Percy Nilsson.

Percy fixar fri hyra.

_ Det är korrekt. Matchen blir dessutom Panterns först någonsin i Arenan, berättar Mattias Schönhult stolt.

På förmiddagen blev det även klart att IK Pantern får fortsätta att låna den unge backen Jacob Cederholm från Hv71.

_ Lånet gäller nu fram till uppehållet, bekräftar sportchefen Joakim Tillgren.

Ole Törner

161007 Exterišr pŒ Malmš Arena innan ishockeymatchen i SHL mellan Malmš Redhawks och …rebro den 7 oktober 2016 i Malmš. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166
Panterns nya hemmahall  för en dag. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close