Nyheter

Ny titel till Lister

Fair Play TK:s Cornelia Lister fortsätter att spela bra tennis. På fredagen vann hon i par med ryskan Polina Monova 25 000-dollarsturneringen i Equeurdreville. I finalen besegrades förstaseedade Amandine Hesse, Frankrike/An-Sophie Mestach, Belgien, med 7-5, 4-6, 10-6.

– Vi spelade riktigt bra och aggressiv dubbel! Startfältet var tuffare än vanligt i en 25 000-dollarsturnering, så det känns extra skönt att vinna den här titeln. Det blev många tuffa matcher, men vi gjorde det bra och förtjänade att vinna, säger Cornelia Lister.

Lister/Monova fick en tuff lottning och ställdes mot andraseedade Lesley Kerkhove/Arantza Rus, Nederländerna, i första rundan. Det svenskryska paret vann med 10-5 i matchtiebreak och slog i kvartsfinalen ut fransyskorna Manon Arcangioli/Chloe Paquet i en stenhård tvåsetare (6-4, 6-4). I semin väntade en ny tuff match mot tredjeseedade Alexandra Cadantu, Rumänien/Ilona Kremen, Vitryssland. Lister/Monova vann rysaren till slut med 10-8 i avgörande matchtiebreak och spelade sedan en härlig dubbel i fredagens final.

Titeln var Listers 17:e dubbeltitel i karriären.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close