Nyheter

Skadan stoppar Rosenberg

MFF får klara sig utan Markus Rosenberg i seriefinalen mot IFK Norrköping.

_ Jag fick ont cirka en kvart före slutet av träningen igår och sedan blev det bara sämre, säger MFF-kaptenen.

Med facit i hand var det kanske för tidigt att satsa på en comeback efter ljumskskadan redan till Norrköpingsmatchen. Nu startar en ny rehabperiod och tog det två och en halv vecka förra gången kanske det gör det nu också.

_ Jag vill inte tänka så utan hoppas givetvis att det känns bättre redan om ett par dagar. Igår kände jag mig rätt kraftlös, men redan idag är det bättre.

_ När jag tränade på onsdagen och torsdagen gick det dessutom hur bra som helst. Med tanke på att det var just matchen mot IFK Norrköping som väntade ville jag ju så gärna försöka komma tillbaka till den. Inte minst med tanke på att det fanns extra tid tack vare landslagsuppehållet. Men det gick inte och det lärde jag mig en del av. Idag känns det som om Östersund-matchen i nästa omgång kommer lite för tidigt. Vi får se, konstaterar Markus Rosenberg.

Hur kommer laget att klara sig utan dig?

_ Vi kommer att klara oss jättebra! Jag är inte alls orolig. I år har vi en trupp som fixar skador och sådant på ett väldigt starkt sätt. Titta bara mot Häcken.

MFF-tränaren Allan Kuhn beklagar att laget får klara sig utan Rosenberg, men utgår också från att det ska gå bra ändå.

_ Markus är en Malmöikon, en spelare som lever för de här stora matcherna och kliver fram i dem. Givetvis är det ett avbräck.

_ Men mitt jobb är att fokusera inte på spelarna som saknas utan på alla spelarna som kan vara med. Och vi klarade ju det mot Häcken.

Ole Törner

160925 Malmš FFs Markus Rosenberg ligger skadad under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmš FF och Helsingborg den 25 september 2016 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91493
Markus Rosenberg slog upp ljumskskadan han drog på sig mot HIF och följer inte med till Norrköping. Foto. Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close