skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Missar MFF guldet nu är det uselt

Planen för MFF var att spela en internationell bortamatch.

Och det var precis vad MFF gjorde. Inte full gas, eftersom det räckte med oavgjort för att behålla ett gyllene läge. Men tillräckligt bra för att vinna över ett IFK Norrköping som lyfte sig ett par 100 mil från de två senaste matcherna.

Att MFF då kan vinna igen mot Peking – i Norrköping den här gången – och ta sex av sex poäng mot försvarande mästarlaget är en styrka.

Utan Markus Rosenberg dessutom.

MFF kommer inte att gå back mot något lag i Allsvenskan den här säsongen, har tagit flest poäng, gjort flest mål och släppt in minst.

MFF är bäst i serien 2016.

Det är ingen jinx. Jinx finns inte. Tro på sånt är som att tro på monster under sängen och MFF kommer att vinna SM-guld igen.

Jo jag vet, poängen som återstår ska tas också och mycket kan hända i fotboll. Men med sju poäng plus bättre målskillnad upp med fyra omgångar kvar mot lag som normalt sett inte ska kunna hota är det bara en fullständig genomklappning av MFF som kan stoppa seriesegern.

Så därför ändrar jag formuleringen att SM-guldet är klart till att om MFF missar det här läget är det förbannat uselt gjort av laget.

Skador, avstängningar och sjukdomar kommer att vara en faktor. Utan avstängde Jo Inge Berget och fortfarande skadade Markus Rosenberg ser det till exempel väldigt tunt ut i anfallet till nästa match. Men grejen är ju att MFF klarat sådant förr, de två senaste omgångarna mot BK Häcken och idag mot IFK Norrköping är utmärkta och färska exempel på det.

In med Mattias Svanberg eller Teddy Bergqvist och låt dem göra kaos.

I segern mot IFK Norrköping klev dessutom Andreas Vindheim fram. Den 21-årige norrmannen har haft en grym otur med illa tajmade skador. Före den senaste var han hur vass som helst på träningarna. Inhoppet nu kändes som ett tecken på att han är på väg att nå den nivån igen. Det finns kapacitet på bänken i MFF.

Egentligen kan jag bara se tre hinder på MFF:s väg mot guldet:

1.) Underskattning.

Det får inte ske.

2.) Nerver.

Det ska inte en trupp som satsar mot SM-guld och internationellt spel drabbas av. Inget har tytt på det heller.

3.) Att MFF möter lag på undre halvan i slutomgångarna. MFF:s samtliga fyra förluster har kommit mot lag som legat i bottenregionen när MFF mött dem.

Många spelade starkt när MFF puttade bort Peking. Jo Inge Berget fick priset som bäste spelare. Han var riktigt bra. Men borde gjort minst ett mål, helst två. När MFF fick massvis med lägen i omställningarna var det Berget som brände mest. Min man of the-match var Kari Arnason. Och jag vet att Oscar Lewicki själv inte tycker att han haft en svacka. Men det han han och han är ur den, sedan ett bra tag tillbaka.

Står också fast vid att om man tittar på de tio senaste matcherna med MFF har Johan Wiland haft den genomgående högsta nivån.

Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close