Nyheter

Jack Jensen: Vi vet i stort sett ingenting

FC Rosengård ska möta Slavia Prag i åttondelsfinalen i Champions League.

Efter eftermiddagens lottning var FC Rosengårdstränaren jack Majgaard Jensen ärlig när han skulle spekulera i om det var bra eller dåligt att det blev just Slavia Prag.

_ Vi vet stort sett ingenting om dem. Förutom att de inte är nybörjare på den här nivån utan har spelat rätt många matcher ute i Europa. Därför måste vi snabbt ta reda på mer.

_ Men vi slapp i alla fall Bayern München och Manchester City och en resa till Prag är okej.

Kommer du att åka ner till Prag och se någon av deras matcher?

_ Direkt när det blev klart laddade vi ner ett par av deras matcher som vi kommer att studera. Sedan är det alltid bäst att se ett lag på plats och även kolla in saker som planen, hemmaarenan och annat som underlättas av att se det med egna ögon. Problemet är att vi har matcher hemma i Sverige som kolliderar så vi får se vem som åker ner, om det blir jag eller någon av mina medhjälpare.

FC Rosengård börjar borta 9 eller 10 november och spelar hemma 16 eller 17 veckan efter. Jack Majgaard Jensen tycker att det normalt sett är bäst att börja borta, men att det inte är självklart. Det har lite med att göra hur det går i den första matchen.

_ Jag tycker att man ofta slösar bort värdefull tid i den första matchen med att känna på varandra istället för att gå för det direkt med sitt eget spel. Men det blir lätt så med en motståndare man inte har mött tidigare. Den perioden kan vara bra att ha borta. Men ett mål kan ju betyda mer om man spelar borta i match två tack vare bortamålsregeln om det är jämnt.

Flera av de skadade spelarna är på väg tillbaka lagom till åttondelsfinalen.

_ Gaëlle Enganamouit kan nog vara tillgänglig åtminstone på bänken. Lotta Schelin ska köra för fullt nästa vecka på träningen och Lieke Martens börjar med boll nästa vecka. Det kan bli så att alla är med och då är vi betydligt bättre, säger Jack Majgaard Jensen.

Den 12 november, mitt mellan matcherna, möter FC Rosengård den allsvenska nykomlingen LB07 på Limhamns IP. Den matchen går inte att flytta.

Här är alla åttondelsfinalerna i Champions League:

Paris SG–Kazygurt
FC Barcelona–Twente
Slavia Prag–FC Rosengård
Man City,–Bröndby
Brescia–Fortuna Hjörring
Lyon–FC Zürich
Eskilstuna–Wolfsburg
Bayern München–Rossiyanka

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close