Nyheter

3000 MFF-supportrar i Falkenberg

MFF kommer att få en rejäl stöttning av sina supportrar i jakten på SM-guldet.

På onsdag nästa vecka kan titeln säkras. Då kommer cirka 3 000 MFF:are att vara på plats i Falkenberg för att se matchen mot Falkenbergs FF.

Fler blir det inte. Samtliga sektioner som släppts till bortasupportrarna är slutsålda.

_ Det enda stället det finns kvar biljetter är på deras hemmasektion och den har vi inte tillgång till, säger MFF:s kommunikatör Fredrik Stjernström.

MFF-publiken kommer att fylla ena kortsidan, hela ena långsidan och ytterligare en liten sektion i den ena hörnan. Maxkapaciteten på Falkenbergs IP ligger på 5 487 – mot IFK Göteborg i år sattes publikrekordet på 5 480 – vilket innebär att över hälften av publiken är där med förhoppningen att få fira ett himmelsblått SM-guld.

Redan på lördag handlar det dock om en minst lika viktig match, hemma mot Östersunds FK. Till den var det på tisdagseftermiddagen sålt 20 389 biljetter. Maxkapaciteten i just den matchen ligger på 22 300 vilket innebär att det kan bli fullsatt.

Eller om det mot just Östersund heter lapp på luckan?

_ Vi har precis släppt upp 250 klubbstolar. Bobs och Roys är slutsålda, men det finns fortfarande kvar biljetter på ståplats och på olika sittplatssektioner, berättar Fredrik Stjernström.

Efter Falkenbergs FF-matchen spelar MFF mot Gefle IF borta och Hammarby IF hemma. Mot Hammarby är just nu alla släppta biljetter på hemmasektionerna sålda. Bortasektionen kommer att rymma 1 400.

Det intensiva trycket på biljetter till de återstående två hemmamatcherna innebär att MFF kommer att slå alla tiders publikrekord på Swedbank stadion, som sattes ifjor då snittet låg på 17 332 åskådare.

Just nu ligger årets snitt på 17 354 och båda de återstående matcherna kommer alltså att dra betydligt mer än så.

_ Därför kan vi redan nu säga att det blir rekord, poängterar Fredrik Stjernström.

Ole Törner

141027 Malmš FFs Anton Tinnerholm med pokalen efter matchen i Allsvenskan mellan Malmš FF och Brommapojkarna den 27 oktober 2014 i Malmš. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRN / kod LT / COP 121
Jakten på att åter få lyfta pokalen går vidare och publiken strömmar till. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close