Nyheter

Nytt samarbete med Lokaltidningen

Skånsk sport till alla!

En unik sportredaktion skapas när Skånesport.se nu inleder samarbete med Lokaltidningen som innehållsleverantör till LT:s olika editioner runt om i Skåne.

När Lokaltidningen går mot strömmen och nu satsar hårdare på content och i takt med att man växer och får fler och fler läsare ställs också allt högre krav på varierande innehåll i de olika editionerna. Som ett led i att finna moderna vägar att ge läsarna så mycket lokalt innehåll som möjligt inleder organisationen ett samarbete med skånesport.se. Ett samarbete som täcker både print och den digitala plattformen.

– Vi befinner oss i en ny medie-era och Lokaltidningen vill givetvis ligga i framkant och vara med och utveckla framtidens gratistidning. Det gäller att se nya möjligheter – allt för läsarnas skull. Här ger vi dem det bästa från olika håll, säger Lokaltidningens chefredaktör Lotta Wahlqvist.

– Utifrån ett kommersiellt perspektiv vet vi att satsningen kommer att driva trafik till vår sajt samtidigt som samarbetet självklart gynnar trafiktalen för skånesport.se, konstaterar Christopher Book, kommersiell direktör för Lokaltidningen Mediacenter AB.

För Skånesport.se ligger det här samarbetet i linje med den långsiktiga visionen i att kunna vara en innehållsleverantör till många mediekanaler samtidigt, och ändå vidhålla intresset för sin egna webbplats.

– I Lokaltidningen har vi en samarbetspartner som inte bara har en fantastisk räckvidd, en av få printaktörer som fortfarande kan erbjuda en riktigt bra räckvidd, utan även en partner som är offensiv. Som nischad innehållsproducent av sportnyheter är detta ett jättespännande steg i vår utveckling, säger Robert Persson, Vd för skånesport.se.

– Dessutom har vi precis släppt en digital ”klubbtidning” ihop med IK Pantern: “Under pälsen på Pantern“. Även där agerar vi innehållsproducent och ser till att klubben får en professionell redaktionell produkt att visa upp det som händer i klubben mot medlemmar och Skånes hockeyintresserade men även ge sina sponsorer en bredare och mer visuell miljö att synas i.

Redaktionen

Relaterade artiklar

Back to top button
Close