skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Svaret just nu: Svanberg

Markus Rosenberg kan inte spela redan på lördag. Jo Inge Berget är avstängd. Då måste Allan Kuhn hitta en forward att spela bredvid Alexander Jeremejeff.

Det finns fyra alternativ.

Ett uteslöt Kuhn direkt när han efter dagens träning konstaterade att den ende naturlige anfallaren bland de fyra, Teddy Bergqvist, inte är aktuell att starta.

Skälet? Teddy är lite för ung och oprövad för det ansvaret.

Därmed återstår:

Magnus Wolff Eikrem.

Mattias Svanberg.

Tobias Sana.

Alla kan spela forward och normalt sett borde Eikrem, som inte längre verkar ha några som helst problem med sin fot och vara mogen för comeback efter det korta skadeuppehållet, stå först i kön.

Men så enkelt att det bara är att välja är det inte.

Erdal Rakip gick ju av med ljumskbesvär efter 45 minuter mot IFK Norrköping. Idag körde han rehab med Wilner Registre. Om Erdal inte kan spela – han testas imorgon – behövs det folk på kanten också.

En av de tre anfallskandidaterna närmare bestämt.

Magnus Wolff Eikrem spelade en del som släpande anfallare förra året, bland annat borta mot IFK Göteborg när Åge Hareide körde 3-5-2 och MFF vann med 1-0. Det är även en position han är bekväm med och gillar. Tobias Sana har spelat bra som forward i U21 precis som Mattias Svanberg.

Vem Allan Kuhn och den övriga ledarstaben ska välja tycker jag hänger ihop med om MFF ska hålla fast vid sitt vanliga 4-4-2 eller köra med någon 4-4-1-1- eller 4-5-1-variant.

I 4-4-2 behövs Magnus Wolff Eikrem bättre i en annan roll än som en av de två där framme. Särskilt om Erdal Rakip inte kan spela.

Tobias Sana kan klara båda rollerna.

Att Mattias Svanberg kan göra det är jag säker på.

Tittar man på de senare avsluten han gjort i anfallslägen är det ren fotbollsporr.

De två träningarna – och dagarna – som återstår kan ändra läget. Men just nu tycker jag att Mattias Svanberg ska ersätta Rosenberg/Berget och MFF hålla fast vid 4-4-2.

Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close