skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Dags för första segern, Malbas?

På fredag är det dags att bekänna färg. Efter två klara förluster i inledningen av Basketligan behöver Malbas visa energi och kraft för att kunna mäta sig med ett Jämtland som missade förra årets kvartsfinalspel med en hårsmån, strax bakom Malbas.

Jämtland har varit skadedrabbat i inledningen av säsongen men lyckades ändå betvinga Nässjö på hemmaplan senast. Innan dess förlorade de premiären mot Borås knappt på bortaplan.

– Offensiven bygger mycket på skicklige amerikanen Mike Bruesewitz som lede poängligan med ett snitt på 27p efter två matcher. Vår egen Adrian Rodgers ligger trea med 18 poäng. Malbas behöver steppa upp i försvaret och det gäller att man får kontroll på duktige kroaten Dino Cinac under korgarna, och på returerna i allmänhet, säger sportchef Janne Hasselström,

På tal om returer; Jake Zuilhof i Malbas är nästan helt återställd efter den kraftiga stukningen han ådrog sig för en månad sedan.

Coach Henrik Svensson har spelplanen klar för sig.

– Jämtland ser starka ut i år och vi måste vara mycket mer noggranna i vårt spel för att vara med i matchen till slutet. Det gäller att ha koll på stabile spelfördelare Jabril Durham och jag förväntar mig att Jordan och Sebastian är taggade att spela mot honom och att de vill visa att 24 bortkastade bollar senast mot Uppsala bara var en tillfällighet.

Hittills har Malbas noterat 2 förluster. Malbas-Nässjö 68-78 och Uppsala- Malbas 81-50. Läge att vända ”trenden” nu?

Jämtarnas ledare Torbjörn Gehrke har koll på den Malmöitiska basketen.

– Jag har sett båda matcherna med Malbas i Ligan och även en försäsongsmatch.
Jag skulle ljuga om jag sa att de ser lika starka ut vare sig på banan eller på pappret i år som förra säsongen. Men att inte respektera dem, speciellt på bortaplan, kan bara sluta illa.

– Det vore förstås inte rimligt av mig att jämföra låt oss säga Södertälje på bortaplan i samma andetag som denna matchen. Men den som inte respekterar Malbas kan få sig en omgång då Malbas har några intressanta spelare – men de har också en väldigt liten felmarginal om de skall vinna matcher i Ligan i år. Deras första sex spelare (minuter) – Adrian Rodgers, Fredrik Larsson, Lasse Elbaeck, Jordan Peltier, Jake Zuilhof och Sebastian Åris måste alla leverera för att Malbas skall vinna.

– Malbas största problem är antagligen deras bänk (djupet i laget) och erfarenheten. Där har vi ett övertag som vi måste utnyttja. Vi har mer erfarenhet, även om vi inte är extremt mycket äldre, och vi har åtminstone en spelare född på 80-talet. Malbas är också unga.

– Med Jaan Puidet på väg tillbaka har vi förhoppningsvis ytterligare en spelare att använda i roteringen för att trötta ut Malbas. Vi reser ned med 11 spelare då Olle Lundqvist beräknas vara borta med sjukdom ett tag till och är inte tillbaka i träning än, avslutar Torbjörn Gehrke.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close