skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Poängrekordet kan ryka

Allan Kuhn betonade efter dagens träning att han och den övriga ledarstaben inte snackar SM-guld med spelarna.

Inte ett ord om vad som kan komma utan full koncentration på det som ska utföras just nu, det vill säga först träning inför och sedan match mot Östersunds FK på lördag.

Säkert en bra och rätt självklar strategi för laget.

Men vi andra kan ju spekulera hur mycket som helst. Inte minst för att det är kul.

Det ser väldigt bra ut för MFF. Lennart Johanssons pokal är så nära att det nästan går att ta på den och bara en genomklappning kan stoppa spelarna och supportrarna från att snart få klappa om den igen.

Hittills under säsongen har det inte funnits något alls som talar för att MFF skulle drabbas av en kollaps. Egentligen är det enkelt. I längden blir det oerhört svårt för motståndarna att hålla jämna steg med en poängproduktion som MFF stått för 2016. För att inte säga omöjligt.

Skotska ligan beskrivs ofta som extremt ojämn. Tidigare kunde Celtic och Rangers FC nästan alltid glida igenom på en räkmacka ohotade av övriga lag. Sedan Rangers ekonomiska kollaps och degradering har det varit öppet mål för Celtic.

När Celtic FC vann ligan 2015-16 hade laget ett poängsnitt på 2,26.

Just nu har MFF ett snitt på 2,31.

I Allsvenskan som alltid beskrivs som en extremt jämn liga har MFF alltså ett bättre poängsnitt än det ensamma topplaget i den skotska ligan som alltid beskrivs som extremt ojämn.

MFF är dessutom med full fart på väg mot något som kan bli ett poängrekord i Allsvenskan sedan den utökades till 16 lag.

Rekordet är 67 poäng och det har MFF själv från guldsäsongen 2010.

Topplistan ser ut så här:

1.) MFF, 2010 67 poäng

2.) IFK Norrköping, 2015, 66 poäng

3.) HIF, 2010, 65 poäng

4.) Kalmar FF, 2008, 64 poäng

5.) MFF, 2013, HIF, 2011, IFK Göteborg, 2015 och Elfsborg 2008, 63 poäng

Med fyra omgångar kvar av årets serie har Malmö FF redan 60 poäng.

Två segrar och en oavgjord räcker för att tangera rekordet, tre segrar behövs för att slå det. Fyra vinster skulle ge 72 poäng och ett rekord som förmodligen blir lika svårslaget som det klassiska med de 49 raka matcherna utan förlust.

Sedan 16-lagsserien infördes 2008 har SM-guldlaget haft följande poängsnitt: 2.13, 2.03, 2.23, 2.1, 1.97, 2.1, 2.07 och 2.2.

Därför tål det att upprepas. Just nu har MFF 2,31.

………………………………………………………………………………..

När MFF idag tränade det offensiva spelet inför Östersundsmatchen körde man med Magnus Wolff Eikrem på topp bredvid Alexander Jeremejeff. De gnuggades tillsammans med Yoshimar Yotún på höger- och Erdal Rakip på vänsterkanten.

Så lär det bli på lördag också även om Allan Kuhn pratade om att man ska träna defensiven imorgon på den stängda träningen och att laget inte är spikat.

Parallellt med de fyra nämnda körde MFF Mattias Svanberg och Teddy Bergqvist på topp med Andreas Vindheim och Tobias Sana på kanterna.

Behrang Safari saknades på träningen. Han ska testas imorgon. Kan han inte vara med går Pa Konate in. Rasmus Bengtsson körde för fullt. Anton Tinnerholm fick bryta träningen efter att ha fått ont i foten. Utgångstipset är att han kan spela. Annars får Andreas Vindheim ersätta. Efter det suveräna inhoppet mot IFK Norrköping och bra träningar är han hur redo som helst för det.

Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close