Handboll

H65 saknar pojklag – hoppas på vändning

I Höör har H65:s elitdamer skapat en handbollsboom i trakten. Allt fler unga flickor väljer att utöva sporten.

Men andelen pojkar som söker sig till föreningen har varit betydligt mindre. Därför satsar H65 under sportlovet på att få en jämnare fördelning. Under sportlovet är det meningen att pojkar från 04 till 08 ska få gott om möjligheter att få en inblick i huttebollens värld.

– Den 3 november, alltså torsdagen i höstlovet, kommer vi att hålla till i Sporthallen (Gamla Björkvikshallen) och idrottshallen vägg i vägg. Vi kommer köra på från klockan 10-14.  Det riktar sig till precis alla grabbar i den åldern och är öppet för de som vill komma. Anmälan krävs, säger Robin Nord, en av initiativtagarna.

– Det är viktigt med grabbar i en förening som har väldigt få pojklag och väldigt många tjejlag. Just nu finns det bara pojklag i 07/08 (helt nystartade) och 04/05/06, och junior. Vi har som mål att kunna ha ett lag i varje grupp såklart, precis som alla andra föreningar.

Rekryteringen sker genom att de under 4 timmar (med lunch) får testa på att spela handboll och får med sig tider och möjligheter hem.

– Vi är en stor förening och därför hoppas vi såklart kunna rekrytera många oavsett ålder, det är aldrig för sent att börja spela handboll, menar Robin.

Anmälan sker via sms till:

Robin Nord: 073- 333 63 19 eller Matilda Ripa: 073- 360 85 70.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close