Nyheter

Vindheim: nio fingrar på pokalen

Efter envisa skadeproblem är Andreas Vindheim äntligen tillbaka i matchklart skick.

Det mesta talar för att Anton Tinnerholm kan spela trots att han drog på sig en lätt stukning när han skulle slå ett inlägg på torsdagsträningen. Men ifall det strular är Vindheim beredd.

_ Jag känner Anton. Han har en enorm vilja och vinnarskalle. Han spelar, säger Andreas Vindheim och ler.

När landsmännen Jo Inge Berget och Magnus Wolff Eikrem fått chansen att visa att de håller hög klass har skadorna förstört chanserna för MFF:s 21-årige norske U21-landslagsspelare att göra det samma. Han har dessutom tappat sin plats i landslaget.

_ Norge ska ju möta Serbien i ett play off till EM. Till det är jag knappast aktuell, men jag hoppas ju att Norge ska kvala in och att jag sedan kan få mer speltid och ta en plats när mästerskapet ska avgöras, säger Andreas Vindheim.

Sverige med lagkamraterna Pa Konate, Erdal Rakip och till Jönköping Södra utlånade Pawel Cibicki är redan klart för spel i EM.

Mot IFK Norrköping senast gjorde Andreas Vindheim ett mycket vasst inhopp de sista 25 minuterna. Han kom in vid ställningen 1-1 och gjorde skillnad i den lyckade jakten på tre poäng. Inte minst imponerade hans förmåga att driva bollen med fart och utmana på kanten. Han fick dessutom spela yttermittfältare istället för back.

_ Jag är ju högerback, men kan spela ytter också.

_ Mina stora styrkor ligger i offensiven. Bakåt har jag en hel del kvar att jobba med, men det är både jag och laget medvetet om och det ska bli bättre.

Än så länge återstår dock lite innan han är 100 procent uppe i varv efter skadorna. Men mycket av jobbet är avklarat. Han gjorde ett kortare inhopp även i omgången före mot BK Häcken och har ett par hela U21-matcher i benen.

_ Jag har även kört en hel del extraträning för mig själv, varit ute och sprungit och så.

Det märks att Andreas Vindheim brinner av iver över att få spela igen. Först fick han fem månader förstörda på grund av en fotskada och när han jobbat sig ikapp åkte han på en ny. Därför har i stort sett hela säsongen försvunnit.

_ Först ankeln i fem månader och sedan ljumsken.

Hur tufft var det?

_ Den andra kortare skadan var värst. Jag visste att det skulle ta tid med den första. Men att sedan åka på en till. Då kändes det tungt.

_ Inte minst för att jag inte haft några stora skadebekymmer tidigare. Den senaste som tagit mer än några dagar var väl när jag var 13 år gammal.

En seger mot Östersunds FK kan föra MFF riktigt nära guldet. Hur bra är läget?

_ Vi är jävligt nära. Man kan säga att vi har nio fingrar på pokalen…

Ole Törner

160726 Malmš FFs Andreas Vindheim under Malmš FFs fotbollstrŠning den 26 juli 2016 i Malmš. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRN / Cop 178
Andreas Vindheim är tillbaka efter att ha fått hela säsongen förstörd av skador. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close