Nyheter

MFF U19 klart för SM-final

Malmö FF U19 slog Brommapojkarna med 3-2 och är klart för SM-final.

Redan innan matchen startade var det dessutom lottat att segraren i den skulle få hemmaplan i finalen. På lördag avgörs därför U19-SM i Malmö, mot Elfsborg eller Hammarby.

MFF ledde med både 1-0 och 2-1 på Grimsta IP, men BP kom igen. Sista gången MFF tog ledningen, mindre än tio minuter före slut, höll dock ledningen till seger. Det avgörande målet gjorde inhopparen Filston Mawana, född -00.

MFF hade ytterligare en ”00:a” i målprotokollet. Pavle Vagic fick spela på topp sedan Emin Karaman blivit skadad och Adrian Edqvist tvingats stanna på hotellet efter att ha fått feber och magsjuka.

_ Vi fick tänka om en del, snabbt. Men Pavle gjorde det bra, säger MFF-tränaren Roland Larsson.

Det var just Pavle Vagic som gjorde 1-0-målet för MFF, den första halvlekens enda. 2-1 satte anfallskompisen Isak Redzic.

_ BP är ett bra lag, när de kom in till den andra halvleken började de spela rakare och tryckte ner oss. Efter ett tag fick de en straff som jag tyckte var feldömd och gjorde 1-1 på. Å andra sidan hade de ett läge tidigare där de kanske borde fått en straff. Vi tog dock tag i det och efter deras 2-2 visade vi en härlig moral.

_ Det var en tuff fight, som vi var beredda på, betonar Roland Larsson.

MFF U19 ställde upp så här i semifinalen:

Marko Johansson – Truls Verngren, Dennis Hadzikadunic, Hugo Andersson, Anton Kralj – Felix Olsson Lundgren, Samuel Adrian, Oskar Pettersson, Felix Konstandeliasz – Isak Redzic, Pavle Vagic.

I finalen kan MFF förstärka med Mattias Svanberg och Teddy Bergqvist från A-truppen. Hur det blir med den saken är inte avgjort.

_ Om A-lagsledningen vill att de ska få speltid tar vi gärna emot dem. Men det är en sak som avgörs av Allan Kuhn och de övriga kring A-laget, säger Roland Larsson.

Ole Törner

150517 Malmš FFs Pavle Vagic och Elfsborgs Mervan Trncic under en fotbollsmatch i U17 Allsvenskan Sšdra mellan Elfsborg och Malmš FF den 17 maj 2015 i BorŒs. Foto: Jšrgen Jarnberger / BILDBYRN / Cop 112
Pavle Vagic var en av två spelare födda -00 som gjorde mål i SM-semifinalen för U19. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close