Nyheter

Ny käftsmäll i slutminuten för IFK

IFK Kristianstad var på väg mot två poäng i den ärkeviktiga matchen mot Slovenska Celje.

Men under de sista 30 sekunderna gick laget bort sig och gästerna kunde kvittera – ett nytt bittert och dyrbart poängtapp.

Först och främst ska det sägas att IFK Kristianstad svarade för en ny stark Champions League-insats. Laget som många, inklusive den egna tränaren, trodde skulle få svårt att komma upp på förra säsongens nivå tillräckligt snabbt, har på kort tid hittat rätt. Många spelare har klivit fram både ett och två snäpp. Just den här gången var det kanske Philip Henningsson som fick ett litet internationellt genombrott.

I första halvlek ryckte IFK Kristianstad till sig en femmålsledning, men den krympte till tre bollar i paus och en knapp kvart in i andra halvlek var det Celje som hade tre bollars ledning. Matchen bölade fram och tillbaka och att det skulle bli ett slutsekunddrama kände nog de flesta på sig.

Med en minut kvar av matchen kastade Leo Larsson ut bollen till en utespelare och jublade. Han hade nyss räddat ett skott och IFK Kristianstad ledde med 29-28.

Det påminde ungefär om när Rhein Neckar Löwen gick till anfall mot IFK Kristianstad (en time out undantagen). I Tyskland kunde hemmalaget bolla runt i en minut utan att någonting hände. Domarna i den här matchen hade knappast tillåtit det.

Då gick det väldigt fel. När IFK sökte frikast i en närkamp föll en sloven lätt – och IFK åkte på en stürmenfoul. Med tre-fyra sekunder kvar, i 7-6-spel kunde sedan matchens bäste spelare Blaz Janc via ett genombrott vräka in 29-29.

Oflyt i slutskedet återigen alltså, men faktum är att IFK Kristianstad fortfarande håller sig på rätt sida av slutspelsstrecket. Både Zagreb och Celje ligger efter i tabellen – å andra sidan är det ju just dessa lag som det är så viktigt att besegra. Poäng i andra matcher är mest bonus, som det kunde ha blivit mot Rhein Neckar Löwen.

Den 12 november spelar IFK Kristianstad borta mot vitryska Meshkov Brest, som i sin tur förlorat mot Vardar och Kielce men vunnit mot Zagreb (borta) och Rhein Neckar Löwen (hemma).

Noterbart i övrigt:

Tio av 29 mål kom på kontring.

Den officiella publiksiffran skrevs till 4183. Det krävs att bottenlaget i Handbollsligan, Karlskrona, kommer på besök för att hallen ska fyllas…

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close