skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Perkele, Prespa!

Matchrapport:
Prespa Birlik-Tvååkers IF 0-1 (0-0)

Finns det något bättre än ångestfyllda och krampaktiga måstematcher på mossiga och svårspelade gräsmattor?
Naturligtvis inte.

Därför var det en angenäm upplevelse att se Prespa Birlik kriga för sin division ett existens mot Tvååkers IF. Hemmalaget låg innan matchen på kvalplats, hallänningarna precis under strecket.

Vilket som var det bättre laget märktes tidigt.
Det var snudd på smärtsamt tydligt.
Tvååker trivdes på det stubbiga underlaget, det hörs ju bara på namnet, och skapade i ordets rätta bemärkelse ingenting. De var inget fotbollslag. De var elva man i en klunga som sparkade bort en boll.
Prespa försökte spela sig runt, skapade mängder med hörnor och halvchanser, men hade svårt att skapa de där rena lägena.

0-0 i paus var väl okej. Det är ju inte första gången ett lag grisar sig kvar i en match såpass långt. Hemmalagets Bovar Karim var lyckligtvis kvar i matchen även när de klev ut i andra halvlek. Han hade nämligen lika gärna gått in på stadion bredvid och tagit på sig en matchtröja där (i valfritt lag) utan att göra bort sig.
På läkarna skreks det konstant med tydliga direktiv om att ”spela ut dem”. Men det var lättare gastat än utfört på aktuellt underlag. Istället blev det inlägg i massor, ett och annat instick och en fortsatt massiv hörnproduktion. Men 0-0 stod sig – och kunde faktiskt ha blivit 0-1 när Tvååker i den 72:a minuten sprang till sig ett friläge. Paulinus Dorzia lyckades få ut ett ben och rädda. En av säsongens viktigaste räddningar så långt..

I den 85:e minuten kan båda klubbarnas framtida öde ha avgjorts.
Först nickade Frimpong utanför efter att ha sprungit sig fri.
I anfallet därpå kunde Tvååker rycka loss på vänsterkanten och i fritt läge sätta 0-1.
Logiskt? Nej.
Rättvist? Definitivt inte.
En del av fotbollen? Såklart.

Resten av matchen blev en enda lång lidelse mot ett nytt nederlag. Därmed har både Prespa Birlik och Tvååker lika många poäng med två omgångar kvar, men sulle Mjällby vinna mot Höllviken under söndagen går de de om båda lagen och tar över kvalplatsen.
För Prespa Birlik är katastrofhösten inneburit att gå från ett lag som aspirerar om en Superettanplats till att inte ha ödet i egna händer vad gäller att hänga kvar.
Nu väntar bortamatch mot Öster och en avslutande hemmamatch mot Mjällby. Då visar det sig om Prespa är draken som lyfter i motvind eller den fega pojken på skoldansen som inte vågar dansa med snyggaste tjejen i klassen.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close