Nyheter

Inget stopp för Carvalho mot MFF

Felipe Carvalho kommer att spela för Falkenbergs FF mot MFF på onsdag.

Det finns inga tankar på att låta honom avstå matchen och heller ingen inofficiell överenskommelse mellan klubbarna om att han inte ska spela.

_ Carvalho är registrerad Falkenbergs FF-spelare, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

Därmed kommer den utlånade MFF-backen att bli en av Falkenbergs FF:s nyckelspelare när laget ska försöka sätta käppar i hjulet i MFF:s guldjakt.

_ Om andra klubbar har överenskommelser om att inte använda utlånade spelare vet jag inte. Men vi resonerar i alla fall inte så. I och med att utlåningen startade och han blev registrerad för Falkenbergs FF är han den klubbens spelare. Det gäller både före, under och efter matchen mot oss. MFF-spelare blir han inte förrän utlåningen har löpt ut, betonar Niclas Carlnén.

Efter MFF-förlusten mot Östersunds FK och IFK Norrköpings seger idag mot just Falkenbergs FF kan MFF inte säkra ett SM-guld på onsdag.

Därför kan det heller inte bli aktuellt med ett guldfirande i Falkenberg. Och situationen att en spelare i motståndarlaget vid slutsignalen blivit SM-guldmedaljör i MFF inte uppstå. Men även då hade MFF sett honom som en Falkenbergsspelare.

_ Så länge han är registrerad för Falkenbergs FF är han Falkenbergs FF-spelare, slår Niclas Carlnén fast.

Utlåningen av den 23-årige mittbacken gjordes i slutet av juli och gäller till och med den 31 december i år. Kontraktet med MFF gäller till och med 2017.

Felipe Carvalho är en av tre spelare Malmö FF har lånat ut till konkurrentklubbar i Allsvenskan. De andra är Pawel Cibicki i Jönköping Södra och Piotr Johansson i Östersunds FK.

Ole Törner

160926 Falkenbergs Felipe Carvalho deppar under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Falkenberg och Hammarby den 26 september 2016 i Falkenberg. Foto: Robert Boman / BILDBYRN / Cop 160
MFF-lånet Felipe Carvalho kommer att spela mot MFF. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close