skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

HK Malmö trampade ur skiten

Efter tre förluster  tog HK Malmö en hett efterlängtad seger i Handbollsligan.

Sävehof fick stryk med 32-29 i HK Malmös hemmaborg Baltiska Hallen.

_ Extra skönt att få trampa ur skiten! Jag har ju förlorat tre matcher som spelare och vet hur det känns, hur tankarna går. Nu fick vi stopp på det, konstaterade HK Malmö-tränaren Stian Tönnesen.

Att vändningen kom mot Sävehof gjorde det extra värdefullt.

_ Sävehof har fått en extra dimension med Jonas Larholm. Det är ett riktigt bra lag, som är betydligt bättre än förra året, påpekade Tönnesen.

Det kom en vändning även i själva matchen. I den första halvleken hade HK Malmö svårt att få koll på Atli Ingolfsson, Olle Forsell Schefvert och flera till i Sävehofs offensiva spel. Tre Sävehof-utvisningar gav heller ingenting. Alla slutade oavgjort när Partillegänget körde tomt mål och en extra utespelare.

Efter pausen fick Sävehofspelarna färre ”rena” avslut och då klev Dan Beutler fram i målet. Men det dröjde till 21-20 innan HK Malmö var i ledningen första gången. Sedan stod det 24-24 innan det kom ett ryck till 27-24.

Linus Persson fick se Zoran Roganovic starta. När Persson väl kom in tog han det på rätt sätt och spelade riktigt bra. Överhuvudtaget har HK Malmö i år en trupp som gör att man kan byta runt. Dessutom har man nu en tränare som gör det också.

Anton Blickhammar kom också igång mot slutet och Fredrik Petersen gjorde tio mål. Sex av dem kom på straffar. Han fick chansen att skjuta sex straffar och satte alla sex.

_ Bra att dom satt. Annars hade jag en rätt lugn match och inte så mycket att jobba med. Jag är knappt trött, påpekade Petersen.

_ Idag gjorde vi en bra match. Vi spelar i nuet och förlusterna har vi lagt bakom oss. Dan fick lite bättre hjälp och träff i målet den andra halvleken och vi hade många spelare som kunde hota. Nu ska det bli kul att åka till Skövde på torsdag, sa Fredrik Petersen och såg fram emot att det blir en bussresa!

_ Vi har ju bara varit på ställen som Karlskrona Ystad och Kristianstad. Nu blir det en rejäl bussresa där man kan se en film, snacka lite skit och mysa!

Anton Blickhammar trampade snett alldeles mot slutet av matchen. Eventuellt får han stanna hemma och kurera foten på torsdag.

Ole Törner

161024 HK Malmšs Fredrik Petersen jublar under handbollsmatchen i Handbollsligan mellan HK Malmš och SŠvehof den 24 oktober 2016 i Malmš. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166
Fredrik Petersen satte tio mål när HK Malmö slog Sävehof. Foto: Bldbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close