Nyheter

Ungdomar tar plats i Jägersrostyrelse

Hanna Björklund, 21år, och Sebastian Blomhage, 19 år.
Trots sin ungdom har de båda varit med länge inom travsporten och numera är de även adjungerade i Skånska Travsällskapets styrelse.

– Ett mycket spännande uppdrag och ett stort förtroende, kommenterar Sebastian det nya uppdraget och Hanna fyller i:
– Det är ett sätt för oss att hjälpa till och förvalta framtiden.

Både Hanna och Sebastian har haft Jägersroveteranen Conny Lindblad som lite av en mentor och läromästare, men har också under flera år varit aktiva i Jägersros travskola och inte minst inom ponnytravet. Idag finns de ofta ute hos Jägersrotränaren Patrik Karlsson.
– Två mogna ungdomar som tar för sig mer och mer på våra möten, beskriver Kerstin Peterson–Brodda, ordförande i Skånska Travsällskapet. De har även haft en del uppdrag för Svensk Travsport och är gärna med och jobbar i den dagliga verksamheten.

Både Hanna och Sebastian har praktiskt erfarenhet av sporten. Båda har tagit sin körlicens och Hanna har även kört en handfull lopp med Allinontheflop.
– Han är pensionär nu, men jag äger honom fortfarande.
Sebastian har haft sin licens i ett år, men har ännu inte hunnit köra något lopp.
– Nej, det har inte blivit ännu. Men nu leasar jag en häst tillsammans med Patrik Karlsson (Vivaldi UR) så det kanske kommer.
Både Hanna och Sebastian pluggar fortfarande. Hanna går femte terminen på lärarhögskolan medan Sebastian läser ekonomi på distans. Men båda har en dröm om att hästarna och travet ska kunna involveras på något sätt i yrkesverksamheten.

Möten i Stockholm, styrelsemöten på Jägersro och bara runt 20 år. Det är ett stort ansvar.
– Det är verkligen skönt att vi är två. Det var en trygghet när vi började vara med på styrelsemötena, även om vi har blivit väldigt bra mottagna, tycker Hanna. Sen kan vi bolla tankar och idéer med varandra.
På tal om idéer, vad brinner ni för?
Hanna:
– Utbildning, skola rent allmänt. Men travskoleverksamheten är viktig om vi ska kunna föryngra sporten.
Sebastian:
– Att anpassa travet efter hur samhället ser ut idag. Lyfta fram travsporten och tänka nya arenor. Tänka lite nytt, även om både jag och Hanna varit med ett tag är vi inte helt inrutade i dagens travsport.

Anders Englund

Relaterade artiklar

Back to top button
Close