Nyheter

MFF:s första 2000-talist

Pavle Vagic blir den förste spelaren född på 2000-talet i en allsvensk MFF-trupp.

_ Igår kväll ringde min tränare Roland Larsson och berättade att jag skulle träna med A-laget idag och det känns givetvis skönt att vara med i truppen. Kul att få erfarenhet, säger Pavle Vagic, som är född den 24 januari år 2000.

Han startade året i U17-truppen och har först den senaste tiden fått speltid i U19.

Den senaste matchen där kom i helgen då han gjorde 1-0-målet när MFF på Grimsta IP uppe i Stockholm besegrade Brommapojkarna med 3-2 och avancerade till SM-final.

_ Jag är vänsterytter, men i den matchen blev jag uppflyttad i anfallet, berättar Pavle.

Ett par sena skade- och sjukdomsåterbud innebar att U19-tränarna Roland Larsson och Anders Palmér fick ändra om lite i startelvan.

På lördag avgörs SM-finalen i U19-klassen på hemmaplan. MFF ställs mot IF Elfsborg (Malmö IP klockan 14) och då lär Pavle Vagic vara tillbaka på den nivån.

Men när MFF åker upp till Falkenberg för att eventuellt säkra klubbens 19:e SM-guld på seniorsidan sitter Vagic alltså med på bänken och det gör även hans lagkamrater från U19 Dennis Hadzikadunic och Samuel Adrian.

_ Skönt att det är några andra unga spelare med också och det gäller även Mattias Svanberg och Teddy Bergqvist, säger Pavle Vagic.

Han började spela i MFF som sexåring, var i slutet av september kapten i U16-landslaget som inledde kvalet till EM med att besegra Finland med 5-0, har aldrig representerat någon annan klubb än MFF och beskriver sig själv så här som spelare.

_ Jag är snabb, ganska fysisk, gillar offensivt spel och spelar helst vänsterytter.

MFF:s yngste allsvenske spelare genom tiderna är Alex Nilsson. Han debuterade som 15-åring med ett inhopp mot Elfsborg 2008.

Ole Törner

150517 Malmš FFs Pavle Vagic och Elfsborgs Mervan Trncic under en fotbollsmatch i U17 Allsvenskan Sšdra mellan Elfsborg och Malmš FF den 17 maj 2015 i BorŒs. Foto: Jšrgen Jarnberger / BILDBYRN / Cop 112
Pavle Vagic (tv) har mest spelat U17-fotboll i år. Nu blir han den förste 2000-talisten i en allsvensk MFF-trupp. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close