Malmö FF

Två SM-guld till Svanberg?

Många vill se Mattias Svanberg i MFF-elvan mot Falkenbergs FF.

En hel del tyder på att det blir så också.

Om MFF och Elfsborg båda vinner och SM-guldet säkras kan han sedan få ledigt från A-laget i helgen och förstärka U19-laget som spelar SM-final på lördag.

Två SM-guld på fyra dagar, ett stort och ett litet, hade varit rätt fräckt.

_ Det jag framförallt vill och siktar på är att vi ska ta tre poäng imorgon i Falkenberg.

_ Men om allt går vägen redan nu är det klart att jag hoppas att U19 också tar det och är gärna med där också, om det är okej för alla, säger det 17-åriga storlöftet.

Han påpekar också att de bara är kul att många vill se honom i startelvan i A-laget och att det stärker hans självförtroende. Men han är tyst som muren om det blir så och i så fall vilken position han ska spela på.

_ Jag känner att jag tagit kliv framåt i år, både i U21 och på träningarna. Jag är nöjd med säsongen.

Hur stor skillnad gör det att starta istället för att hoppa in?

_ Vet man om att det blir en startplats går det att vara mer förberedd och uppvärmningen blir bättre med mer fokus från början.

Samuel Adrian, Dennis Hadzikadunic och Pavle Vagic från U19 på bänken. Du som känner till dem bättre än de flesta, beskriv dem.

_ Dennis är en stabil mittback med spelförståelse. Han har även längden och huvdstyrkan.

_ ”Samme” är en riktig bollvinnare som gör mycket av grovjobbet på mitten plus att han har en bra vänsterfot.

_ Pavle har jag inte spelat lika mycket med, men han har fin teknik är bra box till box och har en bra storlek för sin ålder.

SM-finalen i U19 avgörs på lördag. Klockan 14.00 på Malmö IP tar MFF emot IF Elfsborg. De två lagen spelade i den södra U19-allsvenskan och slog ut Brommapojkarna respektive Hammarby IF från den norra serien i semifinalspelet.

MFF vann med 3-2 och Elfsborg med 2-1 efter förlängning.

Ole Törner

161022 Malmš FFs Mattias Svanberg och …stersunds Samuel Mensah under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmš FF och …stersund den 22 oktober 2016 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91505
Mot Östersund fick Mattas Svanberg nöja sig med att hoppa in. Mot Falkenberg är det många som hoppas på att han ska få starta. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close