Nyheter

Berget vill göra guld-jobbet

Jo Inge Berget är tillbaka i MFF efter sin avstängning och berättar hur han satt och led på läktaren i hemmamatchen mot Östersunds FK.

_ Det var verkligen inte kul. Man såg från början att något fattades och det håller inte mot ett bra lag som Östersund. Sedan lät vi dem vara bra också, de fick ju hur mycket tid som helst, konstaterar han.

I kvällens match mot Falkenbergs FF är MFF-laget ännu mer skade- och avstängningsdrabbat. Men det tycker Jo Inge Berget inte är något att hänga upp sig på.

_ Vi har ju skrutit om att vi har så bred trupp och att spelarna på vår bänk kunnat spela i vilket annat lag som helst i Sverige. De ska vi visa det också och göra jobbet även om vi saknar ett par man.

Göra jobbet är just något som den 26-årige norrmannen är känd för att alltid göra, oavsett om det blir i anfallet eller på kanten av mittfältet. Att han stått över ett par träningar för att han haft lite ont i foten ska heller inte påverka.

_ Jag fick en stämpling och blev lite öm. Men det är ingen fara.

_ Och oavsett var jag spelar vill jag gå i främre ledet och visa vägen.

Hur mycket skulle ett SM-guld betyda för dig?

_ Väldigt mycket. Dessutom ska en klubb som MFF vinna titlar. Vi ska vara det ledande laget i Sverige. Det var jättekul med Champions League förra säsongen, men man vill ju vinna också. Då är en femteplats inte mycket att skryta med. Och i år är vi ju inte med internationellt. Det får blir en målsättning för nästa år, att prestera på båda fronterna.

Bland dem som ska försöka stoppa Jo Inge Berget och de övriga MFF-spelarna från att vinna i Falkenberg finns den från MFF utlånade mittbacken Felipe Carvalho. Jo Inge Berget tror att både han och hela Falkenbergs FF kommer att bjuda tufft motstånd.

_ Det är en speciell sits han är i som både kan åka ut och vinna SM-guld samma år. Jag har svårt att sätta mig in i hur han upplever den, men är övertygad om att han vill satsa allt, göra en bra match och ta chansen att visa att han är bra nog att spela i MFF nästa år.

Åker skägget om det blir guld?

_ Nej! Det får bli ett guldskägg istället.

Ole Törner

160821 Malmš FFs Jo Inge Berget under en fotbollstrŠning med Malmš FF den 21 augusti 2016 i Malmš. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRN / Cop 178
Jo Inge Berget är tillbaka i MFF-elvan. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close