Nyheter

Bergets val: Champions eller Premier League

Jo Inge Berget har varit en av Malmö FF:s bästa spelare under hela säsongen. Proffsryktena har fladdrat ihärdigt och många fruktar att norrmannen kan bli såld vid nästa transferfönster.
– Nu har vi Champions League att se fram emot, det är varje fotbollsspelares dröm. Men det är klart, skulle de ringa från England så…

0-1-målet efter en minut var en läckerbit. Berget löpte, som han alltid gör, och mötte Svanbergs inlägg från kanten med att klacka in bollen bakom ryggen.
Scouterna slickade sig runt munnen. Av ett eller annat skäl. Både framspelningen och avslutet höll internationell klass.
– Det var bara att sätta dit klacken.

Bergets kontrakt med MFF sträcker sig ett år framåt, 2017 ut. Och med det i ryggen är det klart att han främst har MFF i tankarna.
Känslan av att ta ett SM-guld?
– Vi satte ju upp det som mål innan säsongen så det är klart att det känns bra nu. I en klubb som Malmö FF, med de spelarna vi har, så förväntar sig alla just det. Även vi spelare.
En titel mer än IFK Göteborg…?
– Det känns säkert lite extra gott, både för klubben och för alla våra supportrar.

Och nu har klubben ett kval till Champions League att se fram emot?
– Precis, och MFF kan mycket väl nå dit igen. Bara vi få ha truppen skadefri. Presterar vi topp så är allt möjligt och skulle vi ha en dålig dag så kommer det inte att räcka, det vet vi om.
Hur ser du på din egen framtid i klubben?
– Jag har ju ett år kvar på kontraktet…
Men det är många, inklusive din kapten, som trott att du skulle bli såld under årets sommartransferfönster… Det kanske blir så i vinter då?
– Ja, alltså, det har varit mycket snack. Det har det… Men jag har varit ute i proffslivet förr och vet hur det är.
Förändrar det faktum att ni nu har CL-kval att se fram emot din inställning till en fortsättning även om du skulle få ett bra bud?
– Champions League är varje fotbollsspelares dröm och det hade varit fantastiskt att få spela i den turneringen en andra gång med Malmö.

Men skulle det väga mer än att tjäna större pengar i ett proffslag som inte spelar i CL?
– Det är klart, skulle de ringa från England och Premier League så är det svårt att tacka nej. Men jag har inte bråttom någonstans.
Du blev assisterad av Malmös nye påläggskalv, Mattias Svanberg. Vad har du att säga om honom?
– Vi har vetat länge att han är någonting extra och att han kommer att bli väldigt nyttig för klubben. Både hans assist och mål idag bevisade det.
Avslutningsvis. Vem lägger en eventuell straff i Gävle?
– Det gör fortsatt jag, flinade Jo Inge Berget.
Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close